Akció!

Szigetek az égben

Az SF Hugo- és Nebula- díjas nagymesterének e korai regénye az olvasók ifjabb korosztályát szólítja meg.

Brand: Galaktika Fantasztikus Könyvek
Zsáner: Sci-fi

Cikkszám: 9789639828568 Kategóriák: , Címkék: , , , , ,

2,670 Ft 1,490 Ft

Leírás

A fiatal Roy Malcolm egy televíziós vetélkedőn a világ legkáprázatosabb fődíját nyeri el: látogatást tehet az egyik, Föld körül keringő űrállomáson, és bepillantást nyerhet az ott szolgálatot teljesítő legénység életébe, munkájába.

Roy megtapasztalhatja a súlytalanság csodáját, a szkafanderes űrséták lélegzetelállító izgalmát, a bolygónk légkörén kívül töltött mindennapok veszélyeit, sőt még egy filmforgatáson is részt vehet. Azt azonban nem is sejti, hogy e rendkívüli környezetben még rendkívülibb kalandok várnak rá, és mire látogatása véget ér, tapasztalt „űr-rókaként” tér majd haza a Földre.

Arthur C.Clarke nyaktörő iramú, izgalmas eseményekben bővelkedő története hiteles tudományos adatokra és elméletekre építkezik, és tartalmazza az író azóta híressé vált teóriáját is a geostacionárius pályára állított távközlési állomásokról. Kihagyhatatlan alapmű a fantasztikus irodalom szerelmesei számára, de azoknak is ideális, akik csak most kezdik az ismerkedést az SF csodálatos világával.

„Arthur C. Clarke a legsikeresebb science-fiction író.”

–Isaac Asimov

 

Visszhang

könyvmolyz

ekultura

 

Additional Information

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Szigetek az égben”

Információk

  • Cím : Szigetek az égben
  • Eredeti cím : Islands in the Sky
  • Fordító : Kolonics Gabriella
  • Sorozat : Galaktika Fantasztikus Könyvek
  • Oldalszám : 216
  • ISBN : 978-963-9828-56-8
  • Ár : 2670

A szerző(k)-ről

Arthur C. Clarke

Arthur C. Clarke

Az angolszász SF hőskorának egyik nagy klasszikusa. 1917-ben született Angliában, matematikából és fizikából doktorált. Íróként 1946-ban debütált a „Kibúvó” című novellával, de az igazi hírnevet a Stanley Kubrickkal közösen készített 2001. Űrodisszeia hozta meg számára. A ’80-as évek végén egy betegség tolószékbe kényszerítette, és munkabírását is lecsökkentette. Ennek rovására írható, hogy a továbbiakban gyakran vette igénybe szerzőtársak segítségét. Magyarul számos novellája és regénye olvasható. 2008-ban hunyt el.


Wikipedia | Clarke Foundation