A hit erőt ad… az isteneknek.

Műfaj: regény
Zsáner: Sci-fi
Brand: Galaktika Fantasztikus Könyvek
Webshop ár: 20% engedmény a bolti árból!

Cikkszám: 9786155508127 Kategóriák: , Címkék: , , , ,

3,490 Ft 2,792 Ft

Leírás

Egy párhuzamos világban az istenek nemcsak hogy kézzelfoghatóan együtt élnek az emberekkel, de be is vonják őket hatalmi harcaikba. A panteonok közti nagy háborúságból az egyiptomi istenségek kerültek ki győztesen, így ők oszthatták fel egymás közt a Földet. Azóta vasszigorral uralkodnak az emberek fölött.

David Westwynter, az Oziriszi Hegemónia brit ejtőernyős hadnagya egy balul sikerült katonai akció során bajtársaival együtt fogságba kerül. Kiszabadulása után a Semleges Egyiptom területére jut, ahol egy Fényhozóként emlegetett titokzatos, maszkos népvezér lázadást szervez az istenek elnyomó uralma ellen.

David csatlakozik a felkelőkhöz, de vajon lehet-e esélye hétköznapi embereknek a földöntúli lények ellen? És vajon mit tervez Ré, az istenek háttérből irányító, kiismerhetetlen királya?

Az angol szerző pörgős, izgalmas akcióregényt írt, amely ugyanakkor példázat is a család összetartó erejéről és a gazdagság elveket eltorzító, korrumpáló hatalmáról. Ihletői Alan Furst második világháborús kémregényei, valamint Neil Gaiman Sandmanje és Amerikai istenekje voltak.

„James Lovegrove a 21. század J. G. Ballardja.”
– The Bookseller

„Biztosak lehetnek benne, hogy e könyv szerzője mesterfokon érti a szakmáját.”
– SFX

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Ré kora”

Információk

  • Cím : Ré kora
  • Eredeti cím : The Age of Ra
  • Fordító : Tamás Dénes
  • Sorozat : Galaktika Fantasztikus Könyvek
  • Oldalszám : 328
  • ISBN : 978-615-5508-12-7
  • Ár : 3490

A szerző(k)-ről

James Lovegrove

James Lovegrove

1965-ben született brit író, aki az Oxfordon szerzett diplomát angol irodalomból. Első regénye The Hope címmel 1990-ben jelent meg, és Arthur C. Clarke díjra jelölték érte, 1998-as Days című regényével pedig John W. Campbell Emlékdíj jelölést kapott. Egyaránt alkot SF és fantasy tematikában, született ifjúsági és militarista témájú sorozata is. Pantheon ciklusában ősi mitológiák istenei szerepelnek.


Honlap | Wikipedia