Az amerikai szerző Nebula-díjra jelölt regénye igazi nagyszabású tudományos-fantasztikus kaland.

Műfaj: regény
Zsáner: Sci-fi
Brand: Galaktika Fantasztikus Könyvek
Webshop ár: 20% engedmény a bolti árból!

Cikkszám: 9786155508523 Kategóriák: , Címkék: , , , ,

3,490 Ft 2,792 Ft

Leírás

Az észak-dakotai farmer, Tom Lasker és fia ásás közben fura tárgyat talál. Amikor megpróbálják kiszabadítani a földből, kiderül, hogy jóval nagyobb, mint gondolták. Végül egy hajó kerül elő a mélyből, méghozzá egy futurisztikus jacht. Még csak hasonlót sem láttak soha – ami nem is csoda, hiszen a környéken közel-távol semmi hajózható víz nincs.

A jacht vadonatújnak tűnik, de vajon hogyan – és mikor – kerülhetett a föld alá? A vidéken legutóbb tízezer évvel ezelőtt hullámzott egy beltenger vize, ám ha azóta itt hevert volna a hajó, sokkal viharvertebbnek kellene lennie. A rejtély megoldásához egy újabb rejtély visz közelebb: a szomszédos sziú rezervátum területén előkerül egy hasonlóan futurisztikus anyagból készült építmény, amely mintha átjáró lenne más világokba. És benne ott egy kikötőhely, pontosan a jachthoz méretezve.

A leletek hamarosan fölkeltik a hatóságok figyelmét is, s ádáz küzdelem kezdődik a rezervátum lakói és a nemzetbiztonsági szervek között a hirtelen értékesebbé vált földterületért. De vajon mit számít néhány négyzetkilométernyi sziklás hegyvidék, ha az emberi történelem legnagyobb felfedezése a tét?

Az amerikai szerző Nebula-díjra jelölt regénye igazi nagyszabású tudományos-fantasztikus kaland, Heinlein, Clarke és Simak legjobbjait idézi. Ambiciózus és izgalmas, nem fél nagy kérdéseket feltenni – és nem marad adós a nagy válaszokkal sem.

„Mintha a régi szép idők SF-je támadna fel… fordulatos történet, lélegzetelállítóan izgalmas befejezéssel.”
– New York Daily News

„Ellenállhatatlanul magába szippant, McDevitt eddigi legjobb könyve.”
– Booklist

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Ősi partok”

Információk

  • Cím : Ősi partok
  • Eredeti cím : Ancient shores
  • Fordító : Szente Mihály
  • Sorozat : Galaktika Fantasztikus Könyvek
  • Oldalszám :
  • ISBN : 978-615-5508-52-3
  • Ár : 3490 Ft

A szerző(k)-ről

Jack McDevitt

Jack McDevitt

1935-ben született amerikai sci-fi író. Központi témái a kapcsolatfelvétel idegen fajokkal, az archeológia és xenorcheológia. Két fő regényciklusa az Alex Benedict és a Priscilla Hutchins sorozat. 16 alkalommal jelölték Nebula-díjra, amelyet egyszer nyert el.


Honlap | Facebook |  Wikipedia