Melchior és a Kerekeskút utca lidérce

1.00 out of 5 based on 1 customer rating
(1 customer review )

A Melchior sorozat második része.

Műfaj: regény
Brand: Metropolis Könyvek
Webshop ár: 20% engedmény a bolti árból!

Cikkszám: 9786155508233 Kategóriák: , Címkék: , , , ,

3,490 Ft 2,792 Ft

Leírás

Tallinn, az Úr 1419. esztendeje. Három ember is kísértetet lát a Kerekeskút utcában, és nem sokkal később mindhármukat holtan találják. Vajon mi kötheti össze a haláleseteket? Elvégre az áldozatok a lehető legkülönbözőbb emberek: egy toronyparancsnok, egy örömlány és egy flamand festő. Valóban egy lidérc lenne a tettes, mely az utca egy rossz hírű házában kísért?

Amikor egy istenfélő kereskedő is meghal, és az ügy még mindig megoldhatatlannak tűnik, nyomozásba kezd Melchior, a város patikáriusa, de fogalma sincs, milyen kemény fába vágta a fejszéjét. Mert a legendák szerint a közeli erdőkben boszorkányok rejtőznek, és végül még a lidérccel is szembe kell néznie.

A főhős előző nyomozásáról a Melchior, a patikárius és a Szent Olaf-templom rejtélye című kötetben olvashattak, és terveink szerint hamarosan megjelenik a következő: Melchior és a hóhér lánya.

„Lebilincselő olvasmány, izgalmas cselekményű krimi és belépő egy számomra teljesen ismeretlen világba.”
– ekultura.hu az első részről

„Az észt szerző történelmi krimije telitalálat: zseniális hangulat, szimpatikus karakterek és izgalmas nyomozás elegye, csak ajánlani tudom mindenkinek.”
– Szubjektív Kultnapló az első részről

 

Customers' review

Rated 1.00 out of 5 stars
1 review
5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 1 100 %

1 review for Melchior és a Kerekeskút utca lidérce

  1. 1 out of 5

    Izgalmas, hangulatos krimi.

Add a review

Információk

  • Cím : Melchior és a Kerekeskút utca lidérce
  • Eredeti cím : Apteeker Melchior ja Rataskaevu Viirastus
  • Fordító : Rácz Nóra
  • Sorozat : Metropolis Könyvek
  • Oldalszám : 304
  • ISBN : 978-615-5508-22-6
  • Ár : 3490

A szerző(k)-ről

Indrek Hargla

Indrek Hargla

Észt író, valódi neve Indrek Sootak, 1970-ben született. Hargla néven 1998-ban kezdett publikálni. Első elbeszélése, a „Déjà-vu” az Algernon nevű online irodalmi magazinban jelent meg, és az eredeti megközelítésű időutazós sztori rögtön feltűnést keltett. 2000-ben már önálló novelláskötete látott napvilágot, egy évvel később pedig egy regény következett. Számos alkalommal nyerte el az észt Stalker-díjat, és művei egyre előkelőbb helyeket értek el a sikerlistákon. Népszerűsége tovább nőtt, amikor 2010-ben útjára indította történelmikrimi-sorozatát a középkori Tallinn Melchior nevű patikáriusáról.


Facebook