Melchior és a Kerekeskút utca lidérce e-könyv

E-könyv epub mobi és prc formátumban

E-könyv webshop kedvezmény: 1000 Ft!

2,990 Ft 1,990 Ft

Leírás

Tallinn, az Úr 1419. esztendeje. Három ember is kísértetet lát a Kerekeskút utcában, és nem sokkal később mindhármukat holtan találják. Vajon mi kötheti össze a haláleseteket? Elvégre az áldozatok a lehető legkülönbözőbb emberek: egy toronyparancsnok, egy örömlány és egy flamand festő. Valóban egy lidérc lenne a tettes, mely az utca egy rossz hírű házában kísért?

Amikor egy istenfélő kereskedő is meghal, és az ügy még mindig megoldhatatlannak tűnik, nyomozásba kezd Melchior, a város patikáriusa, de fogalma sincs, milyen kemény fába vágta a fejszéjét. Mert a legendák szerint a közeli erdőkben boszorkányok rejtőznek, és végül még a lidérccel is szembe kell néznie.

 

A történelmi krimik észt mesterének második regénye ismét megdöbbentően hiteles képet fest a középkori Tallinnról, s nem méri szűk marokkal sem az izgalmakat, sem a kalandokat. A főhős előző nyomozásáról a Melchior, a patikárius és a Szent Olaf-templom rejtélye című kötetben olvashattak, és terveink szerint hamarosan megjelenik a következő: Melchior és a hóhér lánya.

 

 

„Lebilincselő olvasmány, izgalmas cselekményű krimi és belépő egy számomra teljesen ismeretlen világba.”

– ekultura.hu az első részről

 

„Az észt szerző történelmi krimije telitalálat: zseniális hangulat, szimpatikus karakterek és izgalmas nyomozás elegye, csak ajánlani tudom mindenkinek.”

– Szubjektív Kultnapló az első részről

 

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Melchior és a Kerekeskút utca lidérce e-könyv”

Információk

  • Cím : A teamesternő könyve e-könyv
  • Eredeti cím : Apteeker Melchior ja Rataskaevu Viirastus
  • Fordító : Rácz Nóra
  • Sorozat : Galaktika Fantasztikus Könyvek
  • Oldalszám : 304
  • ISBN : 978 615 5508 28 8
  • Ár : 1990

A szerző(k)-ről

Indrek Hargla

Indrek Hargla

Észt író, valódi neve Indrek Sootak, 1970-ben született. Hargla néven 1998-ban kezdett publikálni. Első elbeszélése, a „Déjà-vu” az Algernon nevű online irodalmi magazinban jelent meg, és az eredeti megközelítésű időutazós sztori rögtön feltűnést keltett. 2000-ben már önálló novelláskötete látott napvilágot, egy évvel később pedig egy regény következett. Számos alkalommal nyerte el az észt Stalker-díjat, és művei egyre előkelőbb helyeket értek el a sikerlistákon. Népszerűsége tovább nőtt, amikor 2010-ben útjára indította történelmikrimi-sorozatát a középkori Tallinn Melchior nevű patikáriusáról.


Facebook