Akció!

Lakott sziget

2,990 Ft 1,490 Ft

A Sztrugackij fivérek Kammerer- trilógiájának nyitó kötete.

Oldalszám: 348
Fordító: Weisz Györgyi
ISBN: 9789639828285
Eredeti cím: Obitajemüj osztrov
Brand: Galaktika Fantasztikus Könyvek
Zsáner: Sci-fi
Világ: Kammerer

Leírás

A 22. század, az emberi civilizáció delelője. Megvalósult a csillagközi utazás csodája, és a galaxis benépesedett. A bolygók élik a maguk önálló életét, az egyetlen ellenőrző szerv a progresszoroké, akik a fejletlenebb kultúrák útját próbálják egyengetni.

Makszim Kammerer, a zöldfülű szabad kutató a végtelent járja, újabb lakható, illetve lakott világok után kutatva. Amikor aztán egy űrbalesetet követően hajótörést szenved egy ismeretlen bolygón, egyáltalán nem biztos benne, hogy itt huzamosabb ideig elélhet az ember. Szétforgácsolódott birodalmacskák tengődnek az atomháború kínjait nyögő földjén, mindennaposak a mutációk, az eldugottabb vidékeken pedig még mindig a hajdani idők hadigépezetei szedik áldozataikat.

Vajon sikerül-e újból egy néppé, szerves egésszé kovácsolni a pártoskodó kiskirályok által szédített tömegeket, vajon létrejöhet-e még működőképes társadalom a politika szörnyetegeinek meddővé vált harcterén?

A Sztrugackij testvérek egykor mind nálunk, mind hazájukban betiltott regénye a világ SF-irodalmának igazi gyöngyszeme, és mondanivalója szerencsére (vagy sajnos) éppolyan időszerű, mint megírásakor. Ezt igazolja az is, hogy Oroszországban idén mutatták be kétrészes, monumentális filmváltozatát, amely talán idővel eljut a hazai mozikba is.

Visszhang
profunduslibrum.blogspot.hu
geekz.blog.hu
FictionKult.hu

Additional Information

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Lakott sziget”

Érdekelhetnek még…

  • Akció! Bogár a hangyabolyban

    Bogár a hangyabolyban

    2,990 Ft 1,490 Ft
  • Válaszd az életet!

    Válaszd az életet!

    2,990 Ft 2,392 Ft