Kifordított világ

Helward Mann a Föld nevű város lakója. Amikor eléri a hatszázötven mérföldes kort, elhagyja a neveldét. Ekkor döbben rá, hogy a várost mozgatják. Folyamatosan haladnia kell, hogy ne maradjon le túlságosan a titokzatos optimum mögött.

 

Műfaj: regény
Zsáner: Sci-fi
Brand: Galaktika Fantasztikus Könyvek
Témakör: Disztópia
Webshop ár: 20% engedmény a bolti árból!

Cikkszám: 9786155628375 Kategóriák: , Címkék: , , ,

3,290 Ft 2,632 Ft

Leírás

Helward Mann a Föld nevű város lakója. Amikor eléri a hatszázötven mérföldes kort, elhagyja a neveldét, és ünnepélyes keretek között befogadják a Jövőfelderítő céhbe. Ezt követően életében első ízben kilép a város falai közül. A Sínfektető céhhez kerül gyakorlatra, és ekkor döbben rá, hogy a várost mozgatják. Folyamatosan haladnia kell, hogy ne maradjon le túlságosan a titokzatos optimum mögött.

Helward bejárja a várostól délre és északra elterülő világot, más néven a múltat és jövőt. A kirakós játék egyre több darabkája illeszkedik egymásba, és egyszerre feltárul szeme előtt a valóság, az optimum és a Föld valósága. Csakhogy ugyanakkor megkérdőjeleződik benne minden, amiért addig élt. Mert érdemes-e ott jobbra, többre törekedni, ahol az ember körül minden, de minden hazugság?

A tökéletes trükk szerzőjének méltán világhírű regénye a zsáner jelentős mérföldköve lett, a későbbiekben többeket megihletett – részben neki köszönhetjük például China Miéville Vastanácsát. Megjelenésekor Hugo-díjra jelölték, a Brit SF-díjat pedig el is nyerte.

 

„A második világháború utáni angol SF egyik kulcsfontosságú műve.”

– Paul Kincaid, kritikus, szerkesztő

 

„Priest regénye felér egy revelációval, ráadásul kívül-belül csupa talány.”

– Jonathan Lethem, az Amerikai amnézia szerzője

 

Információk

  • Cím : Kifordított világ
  • Eredeti cím : Inverted world
  • Fordító : Szente Mihály
  • Sorozat :
  • Oldalszám : 323
  • ISBN : 978-615-5628-37-5
  • Ár : 3290

A szerző(k)-ről