Iscambe erdeje e-könyv

E-könyv epub prc és mobi formátumban

E-könyv webshop kedvezmény: 1000 Ft!

Cikkszám: 9786155508363E Kategória: Címkék: , , , , ,

3,490 Ft 2,490 Ft

Leírás

A magasabb szintű emberi civilizáció megszűnt létezni. Európa jó részét sűrű erdő borítja. A vaskézzel kormányzott Marseille-ből útnak indul egy remete és tanítványa, mert a legendák szerint a járhatatlan sűrűség közepén ott vannak valahol egy Párizs nevű csodálatos helynek a romjai, melyek között minden kérdésükre megtalálhatják a választ.

Aki azonban eddig be mert hatolni Iscambe erdejébe, annak az irdatlan fák zöldellő labirintusában megbomlott az elméje, vagy a rengeteget lakó különös fenevadak szaggatták szét testét. A két vándor mégis vállalja a veszélyeket, sőt segítőtársaik is akadnak útjukon. Azt viszont nem is sejtik, hogy nyomukban még egy vérszomjas ellenség jár: a marseille-i urak zsoldoshada, akiknek feladata, hogy bármi áron megakadályozzák az ősi tudás visszatértét kényelmes keretek közé szorított világukba.

 

Charrière költői, pikareszk látomása sok méltatója szerint J. R. R. Tolkien, A Gyűrűk Ura szerzőjének stílusát idézi, és ahogy Tolkiennél a szöveg keletkezésének hátterében ott sejlik a fasizálódó Európa katasztrófájának rémképe, úgy az Iscambe erdeje is időszerűbb ma, mint valaha, reménysugár a bizonytalanság rengetegében eltévedt kontinens írástudói számára.

 

 

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Iscambe erdeje e-könyv”

Információk

  • Cím : Iscambe erdeje e-könyv
  • Eredeti cím : La forêt d’Iscambe
  • Fordító : Miklós Lívia
  • Sorozat : Galaktika Fantasztikus Könyvek
  • Oldalszám :
  • ISBN : 978 615 5508 43 1
  • Ár :

A szerző(k)-ről

Christian Charriére

Christian Charriére

Francia krimi és sci-fi író (1940-2005). Volt franciatanár Lappföldön, csapos Tokióban, haditudósító Vietnámban, bejárta Dél- kelet-Ázsiát, egy időben pedig Balin is élt. Franciaroszágban volt irodalmi főszerkesztő (Figaro), újságíró (Combat) és részt vett az 1968-ban a párizsi diáktüntetésen.Első regénye 1968-ban jelent meg. A 70-es évektől a spiritualizmus felé fordult, írásaiban az ezoterikus szimbolizmus és az álomfejtés fontos szerepet játszik. Hazájában nagy elismerésnek örvend, több rangos díjat és kitüntetést kapott.


Wikipedia