Akció!

Génszimfónia

2,990 Ft 1,490 Ft

Joan Slonczewski Elízium- univerzum sorozatának 2.kötete.

ISBN: 9789638693614
Oldalszám: 350
Eredeti cím: The Children Star
Fordító: Kollárik Péter
Brand: Galaktika Fantasztikus Könyvek
Zsáner: Sci-fi
Témakör: Evolúció

Leírás

A hely- és táplálékszűkébe került emberiség szétrajzott a világűrbe, és kolóniákat hozott létre valamennyi olyan bolygón, ami csak kicsit is lakhatónak tűnt. A Prokarion ebből a szempontból nem volt éppen ideális, hiszen mérgező volt a légköre csakúgy, mint a teljes élővilága. A szükség azonban nagy úr, és a szorongatott helyzetben segítségül hívták a modern genetikát. Csak néhány apróbb módosítás kellett, és az ember alkalmassá vált a prokarioni viszonyok elviselésére.

Azóta két külön telep is létesült a bolygón, árvákat gondozó szerzeteseké, valamint a bolygó páratlanökológiáját vizsgáló tudósoké. A mesterséges intelligenciák hathatós közreműködésével dolgozókutatók valami titok nyomára bukkantak, egy mitikus, magasabb rendű értelem keze munkájára a különös helyi élővilág kialakulásában, de elméleteik bizonyítására talán már nem marad idejük.Döntés született a kolonizáció felgyorsításáról, ami a Prokarion földiesítését jelenti. Pótolhatatlan kincsek vesznek el, ha nem sikerül időben megtalálni a “rejtett urakat”.

Joan Slonczewski, a lengyel származású biológusnő, az Egyesült Államokban, egy genetikai kutatóintézet munkatársaként érdekes gondolatkísérletbe kezdett. Regényében tudományos alapossággal kidolgozott, elképesztően különleges világot tár az olvasó elé, kézzelfoghatóvá téve a felfedezés kalandját.

Visszhang
ekultura.hu

Additional Information

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Génszimfónia”

Érdekelhetnek még…

 • Akció! Agypestis

  Agypestis

  3,490 Ft 1,490 Ft
 • Akció! Elízium lánya

  Elízium lánya

  3,990 Ft 1,490 Ft
 • Akció! Ajtó az óceánba

  Ajtó az óceánba

  2,990 Ft 1,490 Ft