Galaktika 338XL

2,990 Ft

A Galaktika XL 2018. májusi száma.

Galaktika: galaktikaxl
Cikkszám: 3380133243015 Kategóriák: , Címkék: , , , ,

Leírás

A Galaktika magazin májusi számát Darrell Schweitzer World Fantasy-díjra jelölt kisregényének első része nyitja: szürreális vízió egy kisfiú varázslóvá válásáról. A lap két román szerzőt is bemutat. Anamaria Borlan a bérgyilkosok galaktikus nagygyűléséről tudósít, ahol a párbaj, az univerzum akármelyik pontján, mindig a megszokott szabályokkal bír. Cristian Lungu két lehetőség közül (vagy egyedül vagyunk a világegyetemben, vagy nem) az egyikre voksol.

Jodi Taylor egy újabb vidám történetet közöl a St. Mary-krónikákból (a regénysorozat első két kötete, az Egyik átkozott dolog a másik után és a Visszhangok szimfóniája már kapható): a különös római vakáció Julius Caesar és Kleopátra köré épül. A magyar szerzők közül Szélesi Sándor, A beavatás szertartása Eurocon- és Zsoldos Péter-díjas írója Hitler megkísértéséről mesél, illetve a történelem ebből eredő, lehetséges változásairól, míg Jobbágy Tibor egy különös idegen fajjal ismerteti meg olvasóit, amely a düh érzésének titkát keresi. A havi retro George C. Wallis „A Föld utolsó napjai” című klasszikus novellája.

A képregény Tamásfi László hátborzongató egyoldalasaiból válogat. A Kapcsolatfelvétel az Elvarázsolt sziget interaktív kiállítás tapasztalatairól számol be. A Filmrovat az Altered Carbon című sorozatot értékeli. Az Obszervatórium a NASA és az ESA közös Szaturnusz-missziójáról tudósít. A lapban olvashatók még érdekes írások az Androméda-galaxis születéséről, bőr alatti csipekről, egy különleges, a Parkinson-kór elleni okoskarkötőről, illetve Felix Hernandez alkotásairól.

Az XL-kiadás John P. Murphy Nebula-díjra jelölt kisregényét tartalmazza („A hazudozó”), valamint még két novellát a szerzőtől.

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Galaktika 338XL”

Érdekelhetnek még…

  • Galaktika Klub Platinakártya

    12,000 Ft
  • Galaktika Klub Gyémántkártya

    27,000 Ft