Galaktika 337

1,490 Ft

A Galaktika magazin 2018. áprilisi száma.

ISBN:
Cikkszám: 24301818337 Kategóriák: , Címkék: , , , ,

Leírás

A Galaktika magazin áprilisi számában Stephen Hawkingra emlékezünk: a Tudomány rovatban munkássága kerül a középpontba (Egy sugárzó elme); ezenkívül bemutatjuk, „kicsiny világa” hogyan nyílt ki egy interfész segítségével; Toochee pedig egy megtörtént eseményen alapuló, elképzelt Hawking-partival tiszteleg a professzor előtt.

Robert Kroese, a Tudatzavar szerzője egy aszteroidavontató küldetést vizionál, melyben teljesen elmosódik a valóság és a hallucináció határa. H. L. Gold „született gépésze” számára speciális adottsága inkább áldás, mint átok. Szever Ganszovszkij egy elítélt büntetését mutatja be egy, számára ismeretlen helyszínen és korban. Fedina Lídia, a Virokalipszis írója lezárja a különleges natúra-túrát; míg Ronil Caine az élet csodájáról mesél, mely szerinte a gépeket éppúgy megérintheti, mint az embereket.

A havi retro Jókai Mór elképzelt jövője, újságcikk-darabokból összeállítva („Az örök béke!”).

A lapszámban elszórva Tamásfi László miniképregényeivel találkozhatnak az olvasók. A Kapcsolatfelvétel egy sci-fi kötődésű tárlatról számol be (Kívül). A Filmrovat a Dark című sorozatot értékeli. Az Obszervatórium az MTA Energiatudományi Kutatóközpontjának legújabb fejlesztését, a RadMagot mutatja be. A lapban olvashatók még érdekes írások a legtávolabbi szupernehéz fekete lyukról; az exobolygók méretével kapcsolatos kutatásokról; egy, a beteg kisgyermekek számára kifejlesztett robotkacsáról; illetve a mikroműanyagokról, mint a tenger „rejtett” szennyezéséről.

Az XL-kiadás William Tenn írásait tartalmazza: a Medusza világa című kisregényt, illetve két novellát („Noé népe”, „Nullhipotézis”), egy érdekes tanulmány kíséretében.

Additional Information

Weight 0.15 kg

Érdekelhetnek még…