Galaktika 330

1,490 Ft

A Galaktika magazin 2017. szeptemberi száma.

ISBN:
Cikkszám: 24301817330 Kategóriák: , Címkék: , , , ,

Leírás

A Galaktika magazin szeptemberi száma tematikusan nagyrészt olyan írásokat gyűjt össze, amelyekben megjelenik a „valaki figyel minket” motívum. Az idegenek/földönkívüliek létezésére-jelenlétére-megérkezésére sokféle választ kaphatunk. Darrell Schweitzer titokzatos tűztojásai alapvetően félelemre adnak okot, még akkor is, ha látszólag nem csinálnak semmit. Sergio Gaut vel Hartman lényei otthont keresnek az univerzumban, de a Földön nem fogadják őket tárt karokkal. Kir Bulicsov szerint a kozmikus testvériség csak egy teória, a megérkező idegeneket nem mindenki fogadja barátságosan. Luigi Brasili „Az Azték éjszakája” című novellájában egy kozmikus futballmérkőzés nagyobb tétekkel bír, mint bárki gondolná.

A magyar szerzők közül Varga Csaba Béla egy megelevenedett szobor és egy titkos társaság rejtélyének jár utána, míg Bojtor Iván kisregényének befejező részében az eltűnt légiók titkára derül fény. Az e havi retróban Rejtő Jenő 50 000 év múlva megíródó leveléből kiderül, a kései jövő emberei mennyire másként látják jelenünk társadalmát és kultúráját, mint mi, benne élők.

A képregény a Canopusi Jimmy második része Sandro Sandrellitől, Gergely László grafikájával. A Kapcsolatfelvétel a Sziget sci-fi eseményeiről számol be. A Filmrovat a Valerian és az Ezer Bolygó Városa című film magyar vonatkozását mutatja be: Cseh Zsanett jelmeztervező nyertes munkájáról beszélgettünk az alkotóval.

A tudományos főanyag a kilencedik és/vagy tizedik bolygó témáját járja körül. A lapban olvashatók még érdekes írások többfunkciós bútorokról, a girobuszról, az űrhajósok különleges étkezési szokásairól, a hajók környezetszennyezéséről, valamint az Obsztanovka kísérletről.

Az XL-kiadás Rafe Bernard regényét (Támadás egy idegen bolygóról – Élőhalottak serege) tartalmazza.

 

Additional Information

Weight 0.15 kg

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Galaktika 330”

Érdekelhetnek még…

  • Galaktika Klub Platinakártya

    12,000 Ft
  • Galaktika Klub Gyémántkártya

    27,000 Ft