Galaktika 309XL

2,490 Ft

A Galaktika XL 2015. decemberi száma.

ISBN:
Galaktika: galaktikaxl
Cikkszám: 3090133243013 Kategória: Címkék: , , ,

Leírás

A Galaktika magazin decemberi számát Henry Lion Oldie nyitja: művének befejező részében egy lantos útja folytatódik egy rendkívül furcsa lényekkel benépesített világban. Robert Bloch „útvesztője” a tanulás különös módját villantja fel, ahol az igazi tét maga az élet. John Crowley írásában az elemérek egyszer csak megjelentek, majd ugyanilyen váratlanul távoztak a Földről. Robert Charles Wilson (PÖRGÉS, DARWINIA) „Karteziánus Színház”-ában egy művész a halál imitálására tesz kísérletet. Terry Pratchett történetében pedig megelevenedik a Halál, és egy filozófussal beszélget.

A magyar szerzők közül Benedek Szabolcs egy olyan találmányt említ, amely filozófiai-teológiai jelentőségű az emberiség számára; míg Bojtor Iván elképzelt jövőjében rendkívül furcsa körülmények között készülnek interjúk fontos emberekkel.

A havi retro Michael Bishop „Dante poklának ablakai” című novelláját eleveníti fel.

A Képregény-rovat egy vallásos képregényt közöl a szocializmus időszakából. A Filmrovat a Mentőexpedíció adaptációs kérdéseit és a téma fontos aktualitását elemzi. A szférák zenéje a legjobb sci-fi tematikájú pop-rock dalok ötös listáját mutatja be ebben és a következő számban. A Kapcsolatfelvétel Ondřej Neff SÖTÉTSÉG című könyvének bemutatójáról, a Star Wars Találkozóról és a Trafó előadásairól számol be. A tudományos főanyag a Star Wars-mitológia elemeit járja körül. A lapban olvashatók még érdekes írások lég-esernyőről, dobogó kispárnáról, luxus-okosóráról, valamint a drón-házhozszállítás jövőjéről.

Az XL-kiadás Catherine L. Moore két kisregényét („A páratlan nő”, „Shambleau”) és férjével közösen írt történetét („Pompás évszakok”) tartalmazza.

A Galaktika 309. számát keresse az újságárusoknál (az XL-változatra pedig továbbra is előfizetőként tehet szert)!

 

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Galaktika 309XL”