Galaktika 301XL

2,490 Ft

A Galaktika magazin 2015 áprilisi számának XL változata.

ISBN:
Cikkszám: 3010133243011 Kategória: Címkék: ,

Leírás

A Galaktika magazin áprilisi számát Kim Stanley Robinson (A RIZS ÉS A SÓ ÉVEI, ÁRRAL SZEMBEN) művének első része nyitja, a háborút szemléli különösen érdekes emberi nézőpontból. Malcolm Cross furcsa története szintén a háborút jeleníti meg, egy mesterségesen létrehozott lényt és reakcióit állítva a középpontba. Timothy Zahn pedig a Világbéke Egyezmény rendkívül egyszerű okát mutatja meg. Scott Lynch egy olyan vallomást ad közre, amiből kiderül, egy embercsoport teljesen kivonult a technikai civilizációból. Terry Pratchettre emlékezünk, a „Trollhíd” megidézi a szerző különleges humorát. Polenth Blake novellája egy olyan világot mutat be, melyben az emberi érzelmek és kapcsolatok teljesen eltorzultak, a terraformálás valahogyan a pszichére is hat. A havi retro Keith Laumer „A legutolsó parancs” című novelláját eleveníti fel.

A magyar szerzők közül Bojtor Iván Asimov regényébe „lép bele” sajátos módon, majd Hernád Péter könnyednek induló története riasztó víziót rajzol a jövőnkről.

Grant Morrison és Cameron Stewart Tengeri Chico című képregényének nyolcadik részét olvashatják ebben a számban. A szférák zenéje John Carpenter munkásságát járja körül, kitekintve a zeneszerzésre. A Kapcsolatfelvétel a februári sci-fi előadásokról és a Galaktika 300. számának ünnepi estjéről számol be. A filmrovat az európai young adult SF két prominens alkotását mutatja be. A tudományos főanyag az idegenek humanoid megformálásáról tesz fel alapvető kérdéseket. A lapban olvashatók még érdekes írások az intelligens talpbetétről, az okosgrillről, az üvegházhatás igazolásáról, a vízért folyó háborúról, valamint a jövő autójáról.

Az XL-kiadás Daniel Blythe Doctor Who-regényét tartalmazza, az Öntudatot.

 

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Galaktika 301XL”