Galaktika 298XL

2,490 Ft

Galaktika 298XL

ISBN:
Galaktika: galaktikaxl
Cikkszám: 2980133243018 Kategória: Címkék: , , , , ,

Leírás

A Galaktika magazin januári számát Jerry Pournelle nyitja, művében egy fekete lyuk lehet a magyarázata az űrhajók titokzatos eltűnésének. Daryl Gregory történetében egy pszichológiai kísérletnek lehetünk tanúi. Chandler Davis kafkai labirintusba vezeti olvasóit, a Társaság rendszerébe belépve mindig újabb és újabb ajtók jelennek meg. Philip José Farmer egy műtét felfoghatatlan, fantasztikus tapasztalatait dolgozza fel. George Zebrowski egy olyan világot mutat be, melyben a szuperemberek már egyre kevésbé hasonlítanak egykori emberi mivoltunkhoz. Michael Swanwick egy rejtett inváziót villant fel lépésről lépésre, melynek célja a Föld teljes elpusztítása. A havi retro Lucius Shepard novelláját eleveníti fel: egy ember Buddhává válásának útját viszi végig, különös hatást gyakorolva ezzel egy identitáskereső barátra.

Grant Morrison és Cameron Stewart Tengeri Chico című képregényének ötödik részét olvashatják ebben a számban. A szférák zenéje a God Is An Astronaut nevű zenekar muzsikáját járja körül. A Kapcsolatfelvétel az Írószövetség decemberi estjéről számol be, kitekintve az elmúlt félév „fantasztikus” megjelenéseire és a Főnix Könyvműhely kiadványaira. A filmrovat kedvcsináló a következő 1-2 év SF-sorozataihoz.

A tudományos főanyag arra a kérdésre próbál választ találni, létezik-e háromnál több dimenzió. A lapban olvashatók még érdekes írások okosventilátorról, virtuális lángnyelvekről, e-motorról, üzemanyagcellás autóról, valamint a zombik elleni bunkerről.

Az XL-kiadás Antal József Kód című kisregényét és egy novelláját („Bónuszpálya”) tartalmazza. A JUSTITIA szerzőjének kisregénye az e-formátumban való megjelenés után most olvasható először nyomtatásban.

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Galaktika 298XL”