Galaktika 296

990 Ft

Galaktika 296

ISBN:
Galaktika: galaktika
Cikkszám: 24301814296 Kategória: Címkék: , , , , ,

Leírás

A Galaktika magazin novemberi számát Kathleen Ann Goonan nyitja, a történetben egy világot átformáló küldetés sikerrel végződik. Robert Silverberg (MAJIPOOR-TRILÓGIA) egy rendkívül furcsa „viszony” történetét dolgozza fel. Patricia McKillip írásában egy lányt különös rokonság fűz a tűzhöz. Fredric Brown művében az elme határtalan teremtőereje mutatkozik meg. A havi retro M. Shayne Bell „Nikodzsi” című novelláját eleveníti fel.

A magyar szerzők közül Varga Csaba Béla egy kiválasztott kényszer-küldetését írja meg; ezenkívül a 70 éves Nemere István (ELVESZETTEK) köszöntése és két izgalmas novellája („Oké!”, „Látogatás”) olvasható.

„A gőz hőse” címmel egy magyar stalker naplójába pillanthatnak bele. A Galaktika a nagyvilágban következő állomása: a londoni Star Trek-találkozó. Grant Morrison és Cameron Stewart Tengeri Chico című képregényének harmadik részét olvashatják ebben a számban. A szférák zenéje a Science Fiction Jazz-lemezeket mutatja be. A Kapcsolatfelvétel megosztott világokról és Galaktika-műhelytitkokról számol be. A filmrovat két neo-noir alkotást elemez.

A tudományos főanyag a „Jön a jégkorszak?” kérdésre keresi a választ. A lapban olvashatók még érdekes írások okosgyűrűről, gyilkos robotról, alvásfigyelőről, hosszú életű LED-ről, valamint a SmartBird névre hallgató robotsirályról.

Az XL-kiadás Hal Clement Kritikus pont című regényét tartalmazza.

Additional Information

Weight 0.15 kg

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Galaktika 296”