Galaktika 293XL

2,490 Ft

Galaktika 293XL – a Galaktika XL tizenötödik száma

ISBN:
Galaktika: galaktikaxl
Cikkszám: 2930133243013 Kategória: Címkék: , , , , ,

Leírás

Galaktika 293XL – a Galaktika XL tizenötödik száma

A Galaktika magazin augusztusi számában befejeződik Dušan Fabian kafkai ihletésű műve. Ted Kosmatka novellájában a világ két emberfajának gyilkos küzdelmébe pillanthatunk bele. Daniel Keyesre emlékezünk „Bolond Maro” című írásával, mely szerint az, akit mi őrültnek tartunk, más környezetben akár megváltónk lehet. Fredric Brown egy földi elítélt utolsó éjszakáját mutatja be egy idegen bolygón. Diana Wynne Jones (A TRÓNÖRÖKÖS, A MERLIN-ÖSSZEESKÜVÉS) a nagy hősök küldetésének parodisztikus kudarcát dolgozza fel.
A magyar szerzők közül Varga Csaba Béla művében az Istenek alkonya titokzatos történései több szálon futnak, míg Fedina Lídia szerint az evolúció és az isteni akarat mellett létezik egy harmadik út is… A havi retro Connie Willis (ÍTÉLET KÖNYVE) „Daisy a napon” című novelláját eleveníti fel, melyben egy lányra különös módon hat a Nap átalakulása.

Fekete Imre és Kiss Ferenc Kutyaszív című képregényének befejező részét olvashatják ebben a számban. A szférák zenéje a Klaxons zenekar „fantasztikus” muzsikáját elemzi. A Kapcsolatfelvétel a S.T.A.L.K.E.R.-maratonról számol be. A filmrovat a Világvége Aranymérföldjének útvesztőibe kalauzol. A tudományos főanyag a fekete doboz legmodernebb felhasználásának kérdéseit járja körül. A lapban olvashatók még érdekes írások az ingyenbringáról mint környezetkímélő megoldásról, a Dolby Atmos rendszeréről, reptéri pihenőfülkékről, valamint a SET TO MIMIC névre hallgató edényről.

Az XL-kiadás Andre Norton Pestishajó című regényét és „Kővé válva” című novelláját tartalmazza.

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Galaktika 293XL”