Galaktika 285XL

2,490 Ft

Galaktika 285XL – a Galaktika XL hetedik száma – a King Kong különszám

ISBN:
Galaktika: galaktikaxl

Leírás

A Galaktika magazin decemberi számában befejeződik Charles Sheffield kisregénye. Patricia McKillip a királylány és a béka klasszikus meséjének lélektani megközelítését adja közre. William Gibson egy agyondigitalizált, kiszámítható világot mutat be, melyben valami szokatlan történik… Robert J. Sawyer novellájában a 210 évvel korábban elindult űrhajó hazatér, a legénység ennek megfelelően merőben szokatlan tapasztalatokkal kell szembenézzen. Philip José Farmer fantasztikus története azt példázza, hogy „A hálószoba a kezdet, az alfa és ugyanakkor a vég, az omega.” Tanith Lee furcsa meséje a kíváncsi királylány titokzatos jövendőjét tárja fel. Indrek Hargla egy kötéltáncoslány mítoszába enged bepillantást. Theodore Sturgeon „Lassú szobra” lehet a bonszaifa, de akár a magányos férfi szimbóluma is. A havi retro Andrej Dmitruk novelláját eleveníti fel.

A magyar írók közül Szélesi Sándor egy titokzatos világ márványtáblába vésett jóslatait dokumentálja, míg Toochee írása egy különleges képességgel megáldott fiúról szól.

A Beszélő némaság újabb izgalmas „utazást” tartogat a képzőművészet világában – Jeff Koons művei kapcsán. Az Iron Sky című film képregényváltozatának (Rossz Hold) első részét olvashatjuk először magyarul. A Kapcsolatfelvétel beszámol a HungaroCon sokszínű programjairól és az irodalmi díjak ünnepélyes átadásáról. A filmes cikk témája: az emberiség mint vesztes faj az SF-filmekben.

A tudományos főanyag a tudatos álmodás témáját járja körül. A lapban olvashatók még érdekes írások életmentő székről, elektromos velocipédről, statisztikus ajtócsengőről, gyorstöltő elektromos buszokról, űrballonról, valamint az i-Roadról.

Az XL-kiadás fókuszában az idén 80 éves klasszikus King Kong című film regényverziója áll, ezenkívül a film készítésének izgalmas történetébe is bepillantást nyerhet az olvasó.

A Galaktika 285. számát keresse az újságárusoknál (az XL-változatra pedig továbbra is előfizetőként tehet szert)!

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Galaktika 285XL”