Galaktika 280

990 Ft

Galaktika 280

ISBN:

Leírás

A Galaktika magazin júliusi számában olvashatjuk Jeffrey Ford novelláját, mely a teremtés felelősségére hívja fel a figyelmünket. Steven Brust „meséjében”, ahogy a műfaj hagyománya diktálja, a legkisebb fiú jár szerencsével. George Alec Effinger másképp modernizálja a mesét, ebben a szövegvilágban az autópálya mellett akár mézeskalács ház is felbukkanhat. A nemrég elhunyt Jack Vance „maszkabálja” azt példázza, hogy még kíváncsiságból sem tolakodhatunk be egy másik civilizáció életterébe. Nancy Farmer szövegéből kiderül, hogy amennyiben egy lélek nem a megfelelő helyre születik, igazán szerencsésnek mondhatja magát, ha hazatalál. Elizabeth A. Lynn műve gondolkodásra késztet egy istennő halandóvá válásával kapcsolatban. Mircea Opriţă elbeszélésében még az olvasó sem ítélhet elsőre, sosem tudhatja, mikor fordulnak visszájukra a dolgok. A havi retróban Larry Niven novellája szerepel, melyből kiderül, mi történhet azzal, aki nem akar meghalni.

A magyar szerzők közül Szűcs László az evolúció egy lehetséges útját, Szilágyi Zoltán pedig a halhatatlanság titkát kutatja.

A Beszélő némaság további izgalmas „utazást” tartogat a képzőművészet világában – egy impresszionista festményen keresztül. A képregény Kuczka Péter és Vass Mihály közös munkája, a Pikoi isten hajói. A Kapcsolatfelvétel az aktuális eseményekről tudósít. Filmajánló rovatunkban egy, a profikat is megszégyenítő rajongói Star Wars-filmről értesülhetünk.

A tudományos főanyag ezúttal a nukleáris tengerszennyezéssel foglalkozik. Az Intelligens dizájn című rovatban az állatvilágban zajló kipusztulás visszafordításáról kaphatunk érdekes információkat. Természetesen újabb technikai vívmányok is előtérbe kerülnek (fényalagút, tölcsércserép, toronyház fából), valamint folytatódik a jövő otthonának felfedezése (egészségügyi trikorder, szakácstablet).

A magazin hűséges előfizetőknek szánt XL-változatában Fritz Leiber izgalmas regénye olvasható (A Nagy Időháború) a szerző két másik, kapcsolódó novellájával kiegészítve; ezenkívül betekintést nyerhetünk a szerző műhelyébe, a művek keletkezési körülményeibe.

A Galaktika 280. számát keresse az újságárusoknál (az XL-változatra pedig továbbra is előfizetőként – vagy személyesen a szerkesztőségben – tehet szert)!

Additional Information

Weight 0.15 kg

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Galaktika 280”