Galaktika 279

990 Ft

Galaktika 279 – a Galaktika magazin 2013 júniusi lapszáma

ISBN:
Galaktika: galaktika

Leírás

A Galaktika magazin júniusi számában olvashatjuk Viktor Kolupajev „felnőtt meséjét”, melynek tanulsága az, hogy olyan világ is létezhet, melynek meglátásához a gyerekek „szemére” van szükség. Bill Bickel szövegvilágában egy monumentális játéknak lehetünk részesei, melyben a játékosok egyes lépéseikkel megváltoztathatják a jövőt. Tanya Huff novellájában egy vámpír társat keres éjszakára, miközben belebotlik egy hasonlóan magányos szukkubuszba. Mary Robinette Kowal műve gondolkodásra késztet: vajon mi történne velünk, ha elveszítenénk rövid vagy hosszú távú memóriánkat? Fadzlishah Johanabas bin Rosli elbeszélése azt példázza, hogy a hit által még egy robot is képes emberi érzelmekre; míg Mary Gentle írásában egy olyan diktatúráról olvashatunk, melyben az öregeknek szó szerint ki kell érdemelniük a szociális segélyt. A havi retró Madeleine E. Robins műve, s bebizonyosodik benne, hogy két lény között még akkor is létrejöhet valamiféle kapcsolat, ha az egyik egyáltalán nem kommunikál.

A magyar szerzők közül Vásárhelyi Lajos egy szürreális marsi objektumba vezeti el olvasóit, Brandon Hackett „Homokba írt történet”-e pedig egy megfáradt, ember utáni földre.

A Beszélő némaság további izgalmas „utazást” tartogat a képzőművészet világában – George Turner munkássága kapcsán. Befejeződik az előző számban megkezdett képregény. A Kapcsolatfelvétel az aktuális eseményekről tudósít. A Filmajánló rovatban egy japán anime, a Steins;Gate erősen tudományos rejtelmeibe nyerhetünk bepillantást.

A tudományos főanyag ezúttal bukott civilizációkkal foglalkozik. Az interjú készítője dr. Csiki Pétert faggatja heuréka-élményeiről és a fogszabályozás innovációjáról. Az Intelligens dizájn rovat a jövő mesterséges szemét mutatja be, természetesen újabb technikai vívmányok is előtérbe kerülnek („okos” autó), valamint folytatódik a jövő otthonának felfedezése (levegővel való zuhanyzás, zuhanygubó).

Az XL-exkluzív rész közli Lőrincz L. László kisregényét (az izgalmas történetek a Kis Lófej-galaxisban játszódnak); a nemrég elhunyt Ray Harryhausent idézi meg egy készülő könyv részlete; majd Ray Bradbury klasszikus novelláját is elolvashatjuk. A Galaktika XL első szám ide kattintva megvásárolható.

Additional Information

Weight 0.15 kg

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Galaktika 279”