Galaktika 275

990 Ft

Galaktika 275

ISBN:
Galaktika: galaktika

Leírás

A Galaktika magazin februári számában újabb folytatásos kisregény indul útjára: Connie Willis „Tűzőrség” c. műve, mely a nagy sikerű ÍTÉLET KÖNYVE világában játszódik. A központi tudományos rovat az űrbányászat témáját járja körül.

Brian W. Aldisstól, a hamarosan megjelenő SZUPERÁLLAM szerzőjétől egy igen érdekes novella kapott helyet a magazinban: egy férfi története, aki pár perccel „előbbre jár” mindenkinél. L. J. Daly a Föld idegenek általi megszállásáról ír, Fredric Brown pedig az emberiség jövőjéről vázol fel egy igen érdekes képet. M. R. James egy vérbeli kísértethistóriával szolgál, míg az e havi retróban Kir Bulicsov elgondolkodtató története olvasható egy csodagyerekről. A magyar alkotókat ezúttal Varga Bea és Toochee képviseli – előbbi egy különös, új „játékszer” rendhagyó felhasználási lehetőségeit mutatja be, utóbbi a jövő betörőinek világába nyújt bepillantást.

A mostantól 116 oldalas Galaktikában útjára indul a képregényrovat, s folytatódik a Beszélő némaság is, újabb érdekességeket kínálva a művészet világából. A sztárinterjú James Cameron rendezőt szólaltatja meg. A filmajánló a The Shadow Cabal c. alternatív technikával készülő mozit, míg a Kapcsolatfelvétel a KIMTE díjazottait, valamint a Magyar Tolkien Társaság tevékenységét mutatja be. Az Intelligens dizájnban F. Tóth Benedek beszámolója olvasható az Alkony c. tárlatról; a környezetvédelem témakörében a nagyvárosi közlekedés problémái kerülnek terítékre; és persze egyéb érdekességek is helyet kaptak, mint a mesterséges gekkóbőr vagy a cipőbe épített GPS.

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Galaktika 275”