Galaktika 250

870 Ft

Galaktika 250, a Galaktika 2011. januári lapszáma

ISBN:
Galaktika: galaktika
Cikkszám: 24300111250 Kategória: Címkék: , ,

Leírás

Galaktika 250, a Galaktika 2011. januári lapszáma

A Galaktika magazin januári számában új folytatásos kisregény indul, Piers Anthony ,,Fogas kérdés”-e egy földi fogorvosról, aki egy intergalaktikus oktatási intézmény felvételi vizsgáján próbál megfelelni. A hónap központi témája a gyilkolás művészete, vagyis az, hogyan lehet embereket háborúk idején gyilkolásra kondicionálni. Az emberi tudat befolyásolhatóságáról szól F. Tóth Benedek ,,43″ című novellája, Fritz Leiber pedig a háború borzalmairól ír, melyek más bolygókra is elkísérnek minket.
Antal József folytatja a vénuszlakók történetét egy új fejezettel, N. K. Jemisin egy olyan világot idéz meg, ahol egy esemény minél valószínűtlenebb, annál biztosabban történik meg. John Jakes a távoli jövő űrfelderítőit kíséri el útjukon, míg a havi retróban Frederik Pohl mesél ,,Snodgrass vészterhes küldetésé”-ről.
Az interjú Lovas Lajost, az N szerzőjét szólaltatja meg, a játékrovat a ,,Star Wars: The Force Unleashed 2″-t mutatja be, a filmajánló a közelmúltban lezajlott Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál SF-produkcióit ismerteti. Az Intelligens dizájn ezúttal dupla terjedelemben számol be egy új gőzpunk képregényről, illetve egy magyar keramikusművész SF-ihletésű kiállításáról. Olvasható még cikk a lapban többek közt egy új közlekedésilámpa-koncepcióról, valamint a néma tiltakozás eszközeiről a reptéri szkennerek ellen.

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Galaktika 250”