Galaktika 242

870 Ft

Galaktika 241, a Galaktika 2010. májusi lapszáma

Galaktika: galaktika
ISBN:
Cikkszám: 24300110242 Kategória: Címkék: , , ,

Leírás

Galaktika 242, a Galaktika 2010. májusi lapszáma

A Galaktika magazin májusi számában befejeződik Lucius Shepard amerikai kultszerző Hugo-, Nebula- és World Fantasy-díjra egyaránt jelölt kisregénye, a ,,Kövön átszüremlő csillagok”. A hónap központi témája az idegenek keresése és annak eddigi hiábavalósága. Ehhez több novella is kapcsolódik, Cory Doctorow ,,Kacatvadász”-ában például az idegenek találtak ránk, és tudásukért a legkülönösebb dolgokat akarják cserébe. Jeff Carlson ,,Távollátó”-jának hőse szimbiózisban él űrhajójával, és így derít föl új bolygókat, hátha lakottak, vagy legalább lakhatók. Toochee novellája egyenesen egy idegen civilizációban játszódik, amely csupán apró, ám annál hátborzongatóbb részletekben tér el a miénktől. Robert Reed ,,mindenesei” is földönkívüliek, akik beépülnek társadalmunkba, hogy megvizsgálják felkészültségünket az igazi kapcsolatfelvételre.
A többi elbeszélés is érdekes problémákat vet fel: Matthew S. Rotundo ,,Üzemanyag”-a a doppingolás lidérces jövőjét vázolja elénk, Giovanni Strona ,,Valóságshow”-jában már ledőlt minden erkölcsi korlát, Bogáti Péter újraközölt írásában, ,,A Lar”-ban pedig egy sikertelen író plagizálás útján próbál kitörni, ami váratlan következményekkel jár.
A játékrovat a ,,Metro 2033″ című, orosz fejlesztésű posztapokaliptikus lövöldözősét ismerteti, a filmajánló a Sztrugackij fivérek regényéből készült, szintén orosz ,,Lakott sziget”-et, az interjú Robert J. Sawyert szólaltatja meg, a FLASHFORWARD – A JÖVŐ EMLÉKEI kanadai szerzőjét, akinek magyarországi látogatását sajnos meghiúsította az izlandi vulkánkitörés miatti légiforgalom-leállás. Olvashatók továbbá cikkek egy koponyával kombinált komputer-egérről, egy újabb ökokonyháról és egy futurisztikus kerékpárról, valamint Ayn Rand frissen lefordított monumentális antiutópiájáról.

Sci-fi, fantasy, és fantasztikus novellák a javából.

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Galaktika 242”