Feltámad a múlt

Az Alex Benedict sorozat 7. része.

 

Műfaj: regény
Zsáner: Sci-fi
Brand: Galaktika Fantasztikus Könyvek
Témakör: Kaland, Űropera
Világ: Alex Benedict
Webshop ár: 20% engedmény a bolti árból!

Cikkszám: 9786155508981 Kategóriák: , Címkék: , , ,

3,790 Ft 3,032 Ft

Leírás

Benedict és társa, Chase Kolpath újabb érdekes megbízást kap: egy elhunyt asztroarcheológus unokája jelentkezik náluk az űrhajózás aranykorából származó kommunikációs berendezéssel. Csak felbecsültetné az értékét, de már a története is kérdéseket vet fel. Amikor azonban a régiségkereskedő vizsgálódni kezd, hamar kiderül, hogy igyekezete nem arat egyöntetű tetszést.

Mindeközben egy kutatócsoport azon dolgozik, hogy a transzdimenzionális térben rekedt, eltűnt űrhajók meglepetésszerű felbukkanásait megjósolják, és az utasokat lehetőleg kimentsék végtelen bolyongásukból. A következő célpont: a Capella. Ezzel a hajóval együtt veszett nyoma Benedict nagybátyjának, Gabe-nek.

Vajon kinek állhat érdekében az aranykori műtárgy eredetének eltitkolása? És a Capella utasait viszontláthatják-e még szeretteik?

Jack McDevitt amerikai író az Alex Benedict- és Priscilla Hutchins-sorozatok Nebula-díjas szerzője ezúttal kettős rejtéllyel szembesíti olvasóit izgalmas, új regényében. A 2014-es eredeti megjelenést követően McDevittet Robert A. Heinlein-díjjal jutalmazták, amellyel a világűr felfedezését népszerűsítő SF-művek alkotóit tüntetik ki évről évre.

„Isaac Asimov és Arthur C. Clarke logikus örököse.”
– Stephen King

„A krimi és az SF elsőosztályú elegye. Intelligens, provokatívan szórakoztató regény az írótól, aki minden művét megtölti energiával, stílussal és újszerű nézőpontokkal.”
Washington Post Book World

„Ha szereti a jó SF-et, de még nem olvasott McDevittet, sürgősen pótolja, mert valami nagyon jóból marad ki.”
– Wired.com

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Feltámad a múlt”

Információk

  • Cím : Feltámad a múlt
  • Eredeti cím : Coming home
  • Fordító : Galambos Dalma
  • Sorozat : Galaktika Fantasztikus Könyvek
  • Oldalszám :
  • ISBN : 978-615-5508-98-1
  • Ár : 3790

A szerző(k)-ről

Jack McDevitt

Jack McDevitt

1935-ben született amerikai sci-fi író. Központi témái a kapcsolatfelvétel idegen fajokkal, az archeológia és xenorcheológia. Két fő regényciklusa az Alex Benedict és a Priscilla Hutchins sorozat. 16 alkalommal jelölték Nebula-díjra, amelyet egyszer nyert el.


Honlap | Facebook |  Wikipedia