Eymerich 2 – Örökké élj, inkvizítor!

Valerio Evangelisti: Eymerich 2 – Örökké élj, inkvizítor!

Brand: Galaktika Fantasztikus Könyvek
Webshop ár: 20% engedmény a bolti árból!

2,990 Ft 2,392 Ft

Leírás

 

Nicolas Eymerich, Aragónia főinkvizítora 1365-ben száműzetését tölti Avignonban, V. Orbán pápa azonban különös küldetést bíz rá: föl kell kutatnia egy száz éve rejtőzködő katar eretnek szektát. A gyülekezet búvóhelye felé közeledve Eymerich csapata mind több kiméraszerű lénybe botlik, és a barátságos francia vidékre egyszeriben sötét titkok homálya borul.

Vajon hogyan maradhatott fenn ennyi időn át egy ilyen nyíltan tevékenykedő eretnek szekta, és mi módon csúfolhatja meg látványosan a Teremtést? A szálak kibogozása közben a történet igen messzire vezet, a náci emberkísérletektől kezdve a Ceauşescut megbuktató román forradalmon át a guatemalai nyomornegyedekig és a londoni skinheadek világáig.

Az inkvizítor visszatér a díjnyertes Valerio Evangelisti új regényében. A szerző történelmi leckéje ismét annyi kalandot és meglepetést tartogat, hogy a legfásultabb olvasót is képes fölrázni, találgatásra bírni. Persze a végkifejletet úgysem lehet előre sejteni…

„Az utóbbi évtizedek legeredetibb irodalmi kísérlete.”

– Goffredo Fofi, olasz kritikus

„Hihetetlenül szórakoztató, gyorsmenetű, remekül rémisztgető… kalandos-költői történet… Kevés manapság az ilyen sci-fi. Alig várom a folytatást!”

– ekultura.hu

(az első kötetről)

Visszhang

ekultura.hu

Additional Information

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Eymerich 2 – Örökké élj, inkvizítor!”

Információk

  • Cím : Eymerich 2 - Örökké élj, inkvizítor!
  • Eredeti cím : Le catene di Eymerich
  • Fordító : Zsoldos Amália
  • Sorozat : Galaktika Fantasztikus Könyvek
  • Oldalszám : 256
  • ISBN : 978-615-5158-83-4
  • Ár : 2990

A szerző(k)-ről

Valerio Evangelisti

Valerio Evangelisti

1952-ben született olasz író, aki sci-fi, fantasy, történelmi és horror témában alkot. Legismertebb könyvsorozatai a tíz kötetből álló Nicholas Eymerich-ciklus és a Nostradamus trilógia. Mindkét sorozat bestseller lett saját hazájában, és több nyelvre is lefordították őket.


Wikipedia | Honlap