Akció!

Csipkerózsa

2,670 Ft 1,335 Ft

Csipkerózsika meséje újjáéled a holokauszt korában.

Fordító: F. Nagy Piroska
Eredeti cím: Briar Rose
Oldalszám: 224
ISBN: 978-963-9828-54-4
Brand: Metropolis Könyvek
Zsáner: regény
Cikkszám: 9789639828544 Kategóriák: , , , Címkék: , , ,

Leírás

Rebecca egész gyermekkorának meghatározó élményei voltak Gemma nagymama meséi Csipkerózsáról. Az amerikai kislány számára egzotikus európai folklórvilág azonban új értelmet nyer, amikor a nagymama halálos ágyán közli vele, hogy ő maga volt Csipkerózsa. Ez a vallomás hosszú útra indítja az immár felnőtt Beccát térben és időben egyaránt, mert csak egy másik földrészen fejtheti meg azt a titkot, amely homályba burkolja családja múltját. Ám Európában a várt csodák helyett a holokauszt nyomasztó emlékeivel kell szembesülnie, és ez a fokról fokra megismert történet, noha bizonyos párhuzamokat mutat a klasszikus mesével, egyre élesebb ellentmondásba kerül a gyermekként oly sokszor hallott “boldogan éltek, míg meg nem haltak” befejezéssel.

Jane Yolen díjnyertes regénye nélkülözhetetlen olvasmánya lehet a felnövekvő új nemzedékeknek, mivel a történelemnek vannak korszakai, amelyeket nem feledhetünk el, nehogy véletlenül megismétlődjenek.

“Hihetetlen érzelmeket szabadít fel az olvasóban.”
-Washington Post

“Yolen tehetsége vitathatatlan abban, ahogyan a valóságot mesevilággá alakítja át.”
-Library Journal

“Egyszerre szívszaggató és szívmelengető. Yolen regénye nemcsak a holokauszt időszakát idézi meg döbbenetesen, de hozzákapcsol egy titkokkal és érzelmekkel teli mai történetet is.”
-Booklist

 

Visszhang

olvasoszoba.blogspot.com

geekz.blog.hu

ekultura.hu

 

Additional Information

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Csipkerózsa”