E-könyv epub és mobi formátumban

Műfaj: regény
Zsáner: Sci-fi
Brand: Galaktika Baráti Kör
E-könyv webshop kedvezmény: 1000 Ft!

Cikkszám: 9786155508318E Kategória: Címkék: , , , , ,

4,990 Ft 3,990 Ft

Leírás

A sötétség mélyén és A jó katona klasszikus szerzői egyesítették erőiket, hogy megálmodják az emberiség egyik lehetséges jövőjét. A történet főhőse, Arthur nemesi származású fiatalember, aki íróként szeretné megvalósítani önmagát, ám egyelőre csak a zsurnalisztaságig vitte. Találkozik azonban egy rejtélyes nővel, aki azt állítja magáról, hogy a negyedik dimenzióból jött, és végzetesen belészeret.

Az emberek között egyre több „dimenzionista” bukkan föl, kikiáltják magukat civilizációnk örököseinek, és alattomos aknamunkával hozzálátnak a hatalomátvételhez. A nő Arthurt bábként rángatva kapaszkodik egyre magasabbra, és társaival együtt mind merészebb terveket szövögetnek. A fiatalember pedig mindent föláldoz azért, hogy az örökösök maguk közé fogadják.

A 20. századi angol irodalom történetében kitüntetett helyet elfoglaló két szerző ezúttal az utópia területére merészkedve, szatirikus parabolában rántja le a leplet koruk maradi arisztokráciájáról, és az annak gyengéit kihasználó, feltörekvő alsóbb osztályokról.

„Két ilyen neves szerző ennyire élvezetes könyvének sokkal ismertebbnek kéne lennie.”
– The Guardian

„Ahogy Flaubert megújította a francia prózát, Conrad és Ford az angol irodalmat helyezik új alapokra.”
– Ezra Pound

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Az örökösök e-könyv”

Információk

  • Cím : Az örökösök e-könyv
  • Eredeti cím : The Inheritors
  • Fordító : J. Magyar Nelly
  • Sorozat : Galaktika Fantasztikus Könyvek
  • Oldalszám : 217
  • ISBN :
  • Ár :

A szerző(k)-ről

Ford Madox Ford

Ford Madox Ford

Angol író, költő, kritikus és újságíró (1873-1939), akinek újságjai jelentősen hozzájárultak a korai 20. századi angol irodalmi nyelv fejlődéséhez. Többek között H. G. Wells, Joseph Conrad, James Joyce, Ernest Hemingway, Gertrude Stein, Ezra Pound és William Butler Yeats alkotásait is publikálta. Legfontosabb művei: a The Good Soldier (1915), a Parade's End tetralógia (1924–28) és a The Fifth Queen trilógia (1906–08).


Wikipedia

Joseph Conrad

Joseph Conrad

Lengyel születésű angol író (1857-1924), számos regény, kisregény, elbeszélés, memoár és esszé szerzője. Tengerészként beutazta szinte az egész Földet, 36 évesen telepedett le Angliában. Első regénye, amely a tengeren és kikötőkben íródott, 1895-ben jelent meg. 1924-ben visszautasította a lovagi címet.


Wikipedia