A teamesternő könyve e-könyv

E-könyv epub és mobi formátumban

E-könyv webshop kedvezmény: 1000 Ft!

Cikkszám: 9786155508196E Kategória: Címkék: , , , , , ,

2,990 Ft 1,990 Ft

Leírás

Noria Kaitio tizenéves lány, és a mai Finnország területén él… csak éppen néhány száz év múlva. Az éghajlatváltozás és a globalizáció következményeként új népvándorlás zajlott le, a természeti katasztrófák pedig végérvényesen átrajzolták a Föld térképét. A nyersanyagok elfogyta utáni új világban a fejlett technika eszközei jórészt már feledésbe merültek, és a legdrágább kincs az édesvíz. A rendkívül vegyes népességű Skandináv Uniót könyörtelen katonai diktatúra uralja, mely szigorúan védelmezi az ismert vízlelőhelyeket. Ugyanakkor a lakosság csupán sótlanított tengervízzel olthatja szomját.

Noriára édesapja két örökséget bíz: a kínai teamesterek – a víz őrzői – ősi tudományát, valamint egy senki más által nem ismert édesvízlelőhely titkát. E kettős felelősség nehéz döntések elé állítja a lányt: segítsen faluja szomjazó lakosságán, vagy őrizze tovább tiltott tudását? A helyzet megoldásában jó szolgálatot tehet egy, a múltból származó, rejtélyes tárgy… amennyiben sikerül a titkát megfejteni.

 

A finn írónő hazájában pályázatnyertes első kötete rövid idő alatt példátlan népszerűségre tett szert, angol fordításban is megjelent, sőt rögtön jelölték a rangos Philip K. Dick- és Arthur C. Clarke-díjakra. Stílusát kritikusai Margaret Atwoodéhoz és Ursula K. Le Guinéhez hasonlítják.

 

„A finn spekulatív irodalom csodálatos, új gyöngyszeme, mely egy ígéretes írói karrier kezdete lehet.”

– Aamulehti

 

„Emmi Itäranta mesterien létesít érzelmi kapcsolatot főszereplője és az olvasó közt.”

– Johanna Sinisalo, díjnyertes finn írónő

 

 

VANNAK TITKOK, AMELYEKET EGYSZERŰEN MUSZÁJ ELÁRULNI

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “A teamesternő könyve e-könyv”

Információk

  • Cím : A teamesternő könyve e-könyv
  • Eredeti cím : Teemestarin kirja
  • Fordító : Varjasi Csilla
  • Sorozat :
  • Oldalszám :
  • ISBN : 978 615 5508 24 0
  • Ár : 1990

A szerző(k)-ről

Emmi Itäranta

Emmi Itäranta

1976-ban született finn írónő. Dráma szakon szerzett diplomát, majd újságíróként, színikritikusként, forgatókönyvíróként és szóvivőként is dolgozott. Első regényét finn és angol verzióban is megírta. Az előbbi 2012-ben A teamesternő könyve, az utóbbi pedig Memory Of Water címmel 2014-ben jelent meg, és többek között Philip K. Dick-, illetve Arthur C. Clarke-díjra is jelölték. Második kötete 2015 végén debütált finnül, angolul pedig 2016-ban várható.


Honlap | Twitter | Wikipedia