Akció!

A szivárvány tövében

3,990 Ft 1,995 Ft

Vernor Vinge Hugo-díjas regénye a megjelenése óta eltelt három év során az SF instant klasszikusává vált.

Oldalszám: 504
Fordító: Tamás Dénes
ISBN: 978-963-9828-44-5
Eredeti cím: Rainbows End
Brand: Galaktika Fantasztikus Könyvek

Leírás

Regény a holnapról – már ma!

San Diego, Kalifornia, 2025. Robert Gu, egykor világhírű költő volt. Aztán az Alzheimer-kór elvett tőle mindent. Most egy úttörő orvosi kezelésnek köszönhetően újrakezdheti életét, de a világ nagyot változott körülötte. A mindenütt jelenlévő wi-finek, az okosruháknak és okos-kontaktlencséknek hála a valós és a digitális világ közötti határ fokozatosan elmosódik. Az új technológiák azonban, ahogy a történelem folyamán mindig is, egyaránt használhatók jóra és rosszra.

Robert hamarosan egy világméretű összeesküvés középpontjában találja magát, amely a régi világ teljes eltörlését tűzte ki célul – legyen szó papír alapú könyvekről, vagy akár továbbfejlődésre képtelen, elöregedett emberekről!

Vernor Vinge a technológiai szingularitás mai elméletének egyik megalkotója, de elsősorban kitűnő író, ebben a művében a ma legégetőbb kérdéseire keresi a megoldást, alig fél lábbal a jövőben.

 

“Hűen a William Gibson és Neal Stephenson által teremtett hagyományokhoz, Vernor Vinge épp most állította fejtetőre a jövőt.”
-Charles Stross

“Senki sem látja előre olyan tisztán a jövőnket, mint Vernor Vinge. Merüljenek el új regényében, és káprázatos új lehetőségekkel szembesülnek. Micsoda fantasztikus könyv!”
-David Brin

“A szivárvány tövében egyszerre kémregény, a felnőtté válás története és a mai tudományos világ karikatúrája. Vinge jól ismeri a modern technológiákat, és külön öröm, hogy a holnap csodáit humorral tálalja.”
Denver Post

“Vernor Vinge a komputerkorszak Aldous Huxleyja.”
-Wired.com

 

Visszhang

ekultura.hu

Additional Information

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “A szivárvány tövében”