Küldetésünk

 Azért indítottuk el újra a Galaktika magazint és a könyvkiadást, hogy kedvet csináljuk az olvasáshoz és szórakoztassuk az olvasóinkat érdekes tudományos cikkekkel, novellákkal és képregénnyel. A könyvkiadással pedig népszerűsíteni szeretnénk az olvasást, hiszen itt még a saját fantáziájára van bízva az olvasónak a történet elképzelése. Így fejlődik a kreativitás és a szókincs.

Fontosnak tartjuk felkarolni a tehetséges magyar írókat és behozni a külföldi, szintén tehetséges, de még ismeretlen szerzőket.

 A kiadóról

A Galaktika a legrégebbi és legismertebb magyar Sci-Fi magazin. 1972-ben indult útjára, a Móra Kiadó gondozásában, Kuczka Péter szerkesztésében. (bal oldali kép)

A Galaktika 1974-ben elnyerte az Európa Legjobb Sci-Fi Magazinja díjat.

1988-tól a sorozat Galaktika Fantasztikus Könyvek néven futott tovább. Azonban a magazinnal együtt 1995-ben, 43 kötet után ez is megszűnt.

A Galaktikát 9 év szünet után Burger István indította újra 2004-ben.  A kiadványokat immár a Metropolis Media gondozza.

A magazinok számozása 176-tól folytatódott és azóta már a 300-at is átlépte. Megszületett a kizárólag előfizetők számára elérhető Galaktika XL, amiben a normál magazin tartalmán felül egy kisregényt is olvashatunk.

A Galaktika 2005-ben ismét megkapta az Európa Legjobb Sci-Fi Magazinja díját, később pedig a Legjobb Főszerkesztőnek és Legjobb Fordítónak járó elismerést is.

És végül újra megjelennek a Galaktika Fantasztikus Könyvek, illetve a Metropolis Media egyéb könyvei, 2004 óta több mint 300 kötet.