Általános információ
A Galaktika bolt webáruház kínálatában megjelenített művek egyetlen része sem másolható, formázható, alakítható át vagy továbbítható bármilyen módon és bármilyen eszközzel, akár elektronikus, mechanikus, fénymásolási, hangfelvételi vagy egyéb úton a kiadói jog és szerzői jog tulajdonosával kötött írásos szerződés nélkül. Bármilyen felhasználás, terjesztés vagy fordítás csak a kiadói jog  és szerzői jog tulajdonosával kötött írásos szerződés útján törvényszerű.
SZERZŐI JOGI TÖRVÉNY

Hogyan vásárolhat boltunkban? Olvassa el rövid tájékoztatónkat!
Áruházunkban regisztrációval és regisztráció nélkül is vásárolhat. A regisztráció több szempontból is kényelmesebb, például mert nem kell minden vásárláskor megadnia az adatait és saját kívánságlistája lehet. Önnek ehhez nem kell mást tennie, mint a Fiókom ikonra kattintva kitölteni a regisztrációhoz szükséges adatokat. A regisztrációval hozzájárul ahhoz, hogy adatait a Metropolis Media Group Kft. nyilvántartásba vegye, és kezelje az 1992. évi LXIII. törvény előírásai szerint, valamint a jövőben termékeivel, akcióival kapcsolatos információkat juttasson el Önnek. Ezzel tudomásul veszi, hogy az adatszolgáltatás önkéntes, hozzájárulását önként és határozatlan időre adta azzal, hogy írásban bármikor visszavonhatja. Regisztrálás után rendszerünk automatikusan elküldi Önnek a megadott e-mailcímre a regisztráció véglegesítéséhez szükséges aktivációs linket, amely belépteti Önt az áruházunkba.
Adatait bármikor módosíthatja a Fiókom ikonra kattintva, egészen addig, amíg végleg el nem küldte megrendelését. Mielőtt ezt megtenné, még egyszer megjelenik Ön előtt az adatmező, azaz a rendszer még egy lehetőséget kínál Önnek,hogy adatait ellenőrizze, ha szükséges, módosítsa. Kérjük, ezt még a megrendelés véglegesítése előtt hajtsa végre. Aktuális rendelését mindig arra a címre küldjük, amit a rendelés véglegesítése előtt megadott. Ha elfelejtette jelszavát, forduljon munkatársunkhoz a webshop@galaktika.hu e-mailcímen.

Kijelentkezés, amire akkor van szükség, ha Ön olyan helyről internetezik, ahol mások is használhatják ugyanazt a számítógépet. A kijelentkezéssel megakadályozza, hogy valaki az Ön nevében könyveket rendeljen nálunk.

Kosár
Ahhoz, hogy a kiválasztott terméket megrendelje, vagy előrendelje, nem kell mást tennie, minthogy a könyvek alatt levő Kosárba ikonra kattint. Ezzel a termék az Ön kosarába kerül. Ezt követően választhat, hogy folytatja a vásárlást és újabb termékeket helyez a kosarába, vagy a már kiválasztott terméket megrendeli és továbblép a fizetéshez.
Az oldal tetején levő Kosár feliratra kattintva megtekintheti a kiválasztott könyveket vagy törölheti azokat a kosárból. Kosarában tetszőleges számú terméket elhelyezhet, akár több példányt is rendelhet ugyanabból a könyvből. A könyvek darabszámát úgy módosíthatja, hogy a könyv mellett levő beviteli mezőbe beírja a megfelelő darabszámot, majd a Kosár frissítése nevű fülre kattint.
A megrendelés véglegesítéséhez kattintson a Pénztár ikonra. A kosár funkciót áruházunkba való belépés nélkül is használhatja, de rendelni csak abban az esetben tud, ha áruházunkban regisztráltatja magát, és bejelentkezik a rendszerünkbe.
Tájékoztatjuk, hogy amennyiben valamelyik termékünk mellett a Nem rendelhető státussal találkozik, nem tudja azt a kosarába helyezni, ezek a kiadványok ugyanis nincsenek a készletünkben. A státus egyes esetekben változhat, amennyiben tehát időközben mégis elérhető lenne az adott kiadvány, attól kezdve természetesen nem találja már mellette a Nem rendelhető státusra utaló jelzést.

Megrendelés
A kiválasztott könyvek megrendelését a Kosár funkciónál teheti meg. (Ott a Pénztár ikonra kattintva ellenőrizheti a kosarában lévő termékeket, módosíthatja a számlázási és szállítási adatokat. Lehetősége van arra, hogy megrendelésenként külön szállítási és számlázási címet adjon meg. Ezután a Megrendelés ikonra kattintva véglegesítheti a rendelését.

A rendelés beérkezéséről automatikus értesítést küldünk Önnek e-mailen. A rendszer ezt követően kezdi meg az Ön megrendelésének tényleges feldolgozását. A rendeléseket a rendelkezésre álló készlet erejéig teljesítjük. A beérkezett rendelések feldolgozása után Önt egy újabb e-mailben értesítjük a sikeres készletfoglalásról, valamint jelezzük, ha bizonyos termékek átmeneti készlethiány miatt nem szállíthatók. Ezeket a tételeket automatikusan töröljük a megrendeléséből.

Szállítási és fizetési feltételek
Raktáron lévő könyvekre 3-5 napos szállítást vállalunk, amennyiben rendelésüket munkanapokon 16 óráig leadják.
Amennyiben a 3-5 napos határidővel rendelhető könyvekből a megrendelni kívánt mennyiség több, mint a rendelkezésre álló raktárkészlet, akkor a vállalt szállítási határidő módosul.
Az oldalainkon leadott rendelések fizethetők az interneten keresztül Barion rendszerben, banki átutalással vagy utánvétes kézbesítés esetén készpénzzel az áru átvételekor.
Könyveit az MPL csomagszállító (a Magyar Posta Logisztikai üzletága) szolgáltatásával juttatjuk el otthonába, vagy akár munkahelyére. (Postai úton, postafiókcímre nem kézbesítünk.) A szállítási költség a könyvek súlyától függetlenül, Magyarország egész területén 990 Ft, 10 000 Ft feletti megrendelés esetén pedig ingyenes. Az MPL a csomag feladását követő 1 vagy 2. munkanapon 8-17 óra között szállít az Ön által megadott címre, előzetes egyeztetés nélkül. Kérjük, hogy olyan szállítási címet jelöljön meg a megrendelésnél, ahol Ön napközben is elérhető. Kérjük, hogy az adatainál a telefonszámát is adja meg, hogy ha kézbesítés közben bármilyen probléma felmerülne, az MPL felvehesse Önnel a kapcsolatot.
Barion rendszerben történő előre fizetés esetén a csomag átvételén túl nincs más teendő. Utánvétes fizetés esetén a megrendelt termékek árát és a szállítási költséget minden esetben a csomag átvételekor kell a futárnak kifizetnie. Az utánvét díja 150.- Ft.
A fizetés készpénzben történik, utalvánnyal vagy bankkártyával történő fizetésre nincs lehetőség.

Fizetési módok:

  1. Barion
  2. Banki átutalás (K&H 10403181-50526767-88671008)
  3. Postai utánvét belföldre (A postai utánvéttel megrendelt termékek árát és a postaköltséget minden esetben utólag, a csomag átvételekor kell a posta munkatársának kifizetnie)
  4. Személyes átvétel a szerkesztőségben

Postaköltség belföldre : 990 Ft
10000 Ft feletti megrendelésnél a szállítás ingyenes!!!
Személyes átvétel a szerkesztőségben: munkanapokon H-P-ig 10-16 óra között

Vásárlás külföldről
Külföldi megrendelés esetén a könyvek értékét, a postaköltséget és a banki költséget előre kérjük kifizetni. Ha megfelel Önnek ez a lehetőség, küldje el a kiválasztott könyvek címét e-mailben, a webshop@galaktika.hu címre. Munkatársunk valamennyi költséget kiszámolja, és elküldi Önnek cégünk bankszámlaszámával és banki adataival együtt. Megrendelt könyveit a Magyar Posta Zrt. rendszerén keresztül juttatjuk el Önhöz, a Magyar Posta Zrt. mindenkori nemzetközi díjtáblázata alapján. (A díjtáblázatok letölthetők a http://www.posta.hu/ oldalról.)

Elektronikus tartalmak vásárlása
A vásárlás folyamata az elektronikus könyvek és egyéb elektronikus tartalmak esetében megegyezik a papír alapú kiadványoknál leírtakkal, azonban a vásárlás csak és kizárólag online banki fizetés esetén lehetséges. A megvásárolt tartalmakat bejelentkezve, a saját adatoknál a “Letölthető termékek” menüpontra kattintva töltheti le.

Kéretlen vagy kétes tranzakció (vásárlás)
Ha a vásárló a kiválasztott  terméket bizonyithatóan kifizeti, de letölteni nem tudja és erről minket elektronikus levélben vagy telefonon tájékoztat, a tranzakció körülményeit kivizsgáljuk.
Amennyiben technikai okok miatt hiúsul meg a vásárlás, a kiválasztott terméket elektronikus levél útján eljuttatjuk a vásárlóhoz. Jogosulatlanul használt bankkártyával történő fizetésért nem vállalunk felelősséget.

Védelem
A biztonság érdekében és a szerzői jogok miatt a megvásárolt és letöltött epub fájlokba bemásolódnak a vásárló adatai. Ezeket a fájlokat csak a tulajdonosuk használhatja és más természetes és jogi személynek nem adhatja át.

Az áruház üzemeltetője
Metropolis Media Group Lap- és Könyvkiadó Kft.
Székhely: 2427 Újlengyel, Határ út 12.
Cégjegyzékszám: 13-09-134615
Adószám: 14051212-2-13

Adatvédelmi nyilatkozat