Egy galaktikus kaland kezdete: rendelés, fizetés és szállítás a Galaktikabolt.hu-n

I. REGISZTRÁCIÓ ÉS VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK

Webáruházunkban regisztrációval és regisztráció nélkül is vásárolhat. A regisztráció több szempontból is kényelmesebb, például mert nem kell minden vásárláskor megadnia az adatait és saját kívánságlistája lehet. A Galaktikabolt webáruházban történő vásárlás elektronikus úton, interneten keresztül a https://www.galaktikabolt.hu webcímen lehetséges. A webáruházban mindenki vásárolhat, aki elfogadja a jelen üzletszabályzatot, és magára nézve azt kötelező jellegűnek veszi.

Regisztráció egy lépésben

1. Kattintson a bal felső sarokban lévő „Bejelentkezés” gombra és töltse ki a Regisztrációs oldalt, majd kattintson a „Regisztráció” gombra.

2. Máris a saját fiókjában van, ahol megtekinthetők a legutóbbi rendelések, módosíthatók a szállítási és számlázási címek és szerkeszthető a jelszó, valamint az egyéb fiók adatok.

Ha elfelejtette jelszavát, forduljon munkatársunkhoz a ugyfelszolgalat@galaktika.hu e-mail címen. Webáruházunk a hibás adatokból eredendő téves teljesítésért semmilyen formában nem vállal felelősséget!

II. MEGRENDELÉS LÉPÉSEI

A termékek megrendelése elektronikusan, a weboldalon keresztül történhet. Minden beérkezett megrendelést követően rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megrendelés beérkezéséről, amellyel jelezzük megrendelőink felé, hogy rendszerünk fogadta és tárolja a megrendelést. Ezen üzenet – függetlenül a raktárkészlettől – minden megrendelést követően megérkezik a megrendelő elektronikus postafiókjába.

A webáruházban a termékeknél feltüntetett ár a bruttó vételár, amely tartalmazza a mindenkor érvényes ÁFA-t is, azonban nem tartalmazza a mindenkor érvényes szállítási költséget.

  1. Tegye a megvásárolni kívánt tételeket a kosarába, majd kattintson a „Kosár megtekintése” gombra az oldal jobb felső sarkában felugró ablaknál (Kosár).

  2. A „Kosár tartalma” pontra kattintva megtekintheti a kiválasztott könyveket vagy törölheti azokat a kosárból. Kosarában tetszőleges számú terméket elhelyezhet, akár több példányt is rendelhet ugyanabból a könyvből. A könyvek darabszámát úgy módosíthatja, hogy a könyv mellett levő beviteli mezőbe beírja a megfelelő darabszámot, majd a Kosár frissítése nevű fülre kattint.

  3. Amennyiben szeretné a „Vásárlás folytatása” gomb megnyomásával további termékeket tehet a kosarába. A vásárlás befejezésekor ismét kattintson a „Kosár megtekintése” gombra.

  4. Ezután válasszon átvételi módot a három lehetőség közül a megfelelőt bekattintva a bal oldalon (Kiszállítás, Személyes átvétel, Postapont).

  5. Ha rendelkezik kuponnal, akkor írja be a bal oldalon található „Kuponkód” helyére, majd nyomja meg a Kupon alkalmazása gombot.

  6. Nyomja meg a „Tovább a Pénztárhoz” gombot.

  7. Töltse ki a számlázási adatokat. Házhoz szállítás esetén töltse ki, illetve ellenőrizze a szállítási címet, mely ha eltérő a számlázási adatoktól akkor kérjük kattintson az „Szállítás másik címre?” és a legördülő szövegdobozokat töltse ki.

  8. Megjegyzés” rovatba tudja feltüntetni a rendeléssel és szállítással kapcsolatos fontos információkat: milyen időközben tudja átvenni, a cím pontosítása, dedikálási akció esetén mi legyen a szöveg illetve előfizetéseknél itt kérjük megjelölni, hogy mikortól éljen az előfizetés és mely ajándékkönyv(ek)et kéri hozzá.

  9. A „Megrendelés elküldése” gombbal fejezheti be és adhatja le rendelését. FIGYELEM: A megrendelés elküldése fizetési kötelezettséget von maga után.

  10. Kijelentkezés, amire akkor van szükség, ha Ön olyan helyről internetezik, ahol mások is használhatják ugyanazt a számítógépet. A kijelentkezéssel megakadályozza, hogy valaki az Ön nevében könyveket rendeljen nálunk.

Tájékoztatjuk, hogy amennyiben valamelyik termékünk mellett a Elfogyott státussal találkozik, nem tudja azt a kosarába helyezni, ezek a kiadványok ugyanis nincsenek a készletünkben. A státus egyes esetekben változhat, amennyiben tehát időközben mégis elérhető lenne az adott kiadvány, attól kezdve természetesen nem találja már mellette a Elfogyott státusra utaló jelzést.

Más kiadók könyvei

Webshopunkban más kiadók könyveit is megvásárolhatják, ezek esetében a 3-5 munkanapos vállalt szállítási határidő módosul.

FONTOS: más kiadók könyvei esetében csak december első hetében beérkezett és kifizetésre került rendelések esetében tudjuk biztosítani, hogy azok megérkeznek még karácsony előtt! Rendelés leadás előtt tájékozódjon szerkesztőségünkben a könyvek elérhetőségéről: +36-1 457-0250

Előrendelhető könyvek

Az előrendelhető könyveket mindig akkor tudjuk szállítani, amikor azok beérkeztek a kiadóhoz. A kosarában szereplő termékek végösszege magában foglalja az előrendelt könyvek árát is. Előfordulhat, hogy egy könyvet a kiadó a tervekkel ellentétben később jelentet meg, ilyen esetben a könyvet tartalmazó rendelést később teljesítjük a vásárló tájékoztatása mellett.

Elektronikus tartalmak vásárlása

A vásárlás folyamata az elektronikus könyvek és egyéb elektronikus tartalmak esetében megegyezik a papír alapú kiadványoknál leírtakkal, azonban a vásárlás csak és kizárólag online banki fizetés esetén lehetséges. A megvásárolt tartalmakat bejelentkezve, a saját adatoknál a “Letöltések” menüpontra kattintva töltheti le.

Kéretlen vagy kétes tranzakció (vásárlás)

Ha a vásárló a kiválasztott terméket bizonyíthatóan kifizeti, de letölteni nem tudja és erről minket elektronikus levélben vagy telefonon tájékoztat, a tranzakció körülményeit kivizsgáljuk. Amennyiben technikai okok miatt hiúsul meg a vásárlás, a kiválasztott terméket elektronikus levél útján eljuttatjuk a vásárlóhoz. Jogosulatlanul használt bankkártyával történő fizetésért nem vállalunk felelősséget.

III. FIZETÉS

A vételár kiegyenlítése az alábbi módokon történhet, ezek között szabadon kiválaszthatja, hogy az Ön számára melyik a legkényelmesebb:

1. Barion. Ezen rendszerben történő előre fizetés esetén a csomag átvételén túl nincs más teendő. A barionos fizetéshez nem szükséges regisztrálni az elektornikus fizetéseket lebonyolító szolgáltató oldalán, elég megadni bankkártya számát, a lejárati dátumot és a hátoldalon található CVC kódot, valamint egy működő e-mail címet. További információ a képre kattintva ér el:

2. Banki átutalás (K&H 10403181-50526767-88671008) Ezzel történő előre fizetés esetén a csomag átvételén túl nincs más teendő. 3. Postai utánvét belföldre (A postai utánvéttel megrendelt termékek árát és a postaköltséget minden esetben utólag, a csomag átvételekor kell a posta munkatársának kifizetnie, (50.000 forint feletti vásárlás esetén előre kell utalni) készpénzben vagy bankkártyával). Az utánvét díja 150.- Ft. Postapontra történő rendelés esetén utánvétes fizetési módot nem lehet választan jelenleg. 4. Személyesen szerkesztőségünkben (készpénzzel vagy bankkártyával)

Az árucikkek mellett feltüntetett ár az árucikk vételára, amely tartalmazza az általános forgalmi adót is. A Galaktikabolt.hu webáruház az árváltozás jogát fenntartja, azonban a termékek mellett szereplő vételárak biztosan nem változnak meg a megrendelés leadása és az árucikkek kézhezvétele közötti időszakban, Ön tehát azt az árat fizeti, amelyet megrendeléskor lát az oldalon.

Más kiadók könyvei utánvéttel

A webshopunkban megvásárolható más kiadók könyveit (akkor is, ha más, saját kiadású kötetünk is van a kosárban) csak utánvéttel lehetséges megvásárolni, mert nem minden esetben áll rendelkezésre szerkesztőségünkben vagy raktárunkban készlet az adott kötetből. Ha nem tudjuk az adott kiadótól sem beszerezni készlethiány miatt, akkor töröljük a megrendelést a vásárló tájékoztatása mellett.

Havi fix akciós csomagjaink – INGYENES szállítás

Havonta két akciós csomagot állítunk össze, melyek esetében nincs szállítási költség. A vásárlás során a kosár más elemére is érvényes lesz az ingyen szállítás, amennyiben egyszerre kerül megrendelésre az összes termék. Érdemes ezt kihasználni!

IV. KISZÁLLÍTÁS ÉS TELJESÍTÉS

A megrendelt termékeket – raktárkészlettől függően – 3-5 munkanapon belül kiszállíttatjuk, amennyiben rendelésüket munkanapokon 14 óráig leadják. Amennyiben a 3-5 munkanapos határidővel rendelhető könyvekből a megrendelni kívánt mennyiség több, mint a rendelkezésre álló raktárkészlet, akkor a vállalt szállítási határidő módosul.

Más kiadók könyvei

Webshopunkban más kiadók könyveit is megvásárolhatják, ezek esetében a 3-5 munkanapos vállalt szállítási határidő módosulhat. FONTOS: más kiadók könyvei esetében csak december első hetében beérkezett és kifizetésre került rendelések esetében tudjuk biztosítani, hogy azok megérkeznek még karácsony előtt! Rendelés leadás előtt tájékozódjon szerkesztőségünkben a könyvek elérhetőségéről: +36-1 457-0250

Előrendelhető könyvek

FIGYELEM! Amennyiben megrendelésedben előrendelhető könyv szerepel (vagyis amely a megrendelés napján még nem jelent meg), a megrendelt termékeket egyszerre, az adott könyv megjelenése után szállítjuk.

Webáruházunk csomagolási költséget nem számít fel csak könyvet tartalmazó csomagoknál! Bögrék esetében azonban a szállítási költség ennél  magasabb, mivel speciális csomagolást és odafigyelést igényel (törékeny) – ezért ennek a díja a szállítási díjon felül: +450.- Ft

A szállítási költség a könyvek súlyától függetlenül, Magyarország egész területén 990 Ft, 8.000 Ft feletti megrendelés, valamint havi fix akciós csomagjaink vásárlása esetén pedig ingyenes.

Az Ön kényelme érdekében többféle szállítási és átvételi módon veheti át megrendeléseit:

HÁZHOZSZÁLLÍTÁS

Belföldi házhozszállítás

Megrendeléseit az MPL csomagszállító (a Magyar Posta Logisztikai üzletága) szolgáltatásával juttatjuk el otthonába, vagy akár munkahelyére országszerte. (Postai úton, postafiókcímre nem kézbesítünk). A megrendelt árut munkanapokon, e-mailen történő értesítést követően indítjuk útnak. Az MPL a csomag feladását követő 1 vagy 2. munkanapon 8-17 óra között szállít az Ön által megadott címre, előzetes egyeztetés nélkül. Az utánvét lehetőség esetében 50.000 forint feletti vásárlás esetén, kérjük előre utalni az összeget, 50.000 forint összeg esetén lehetséges fizetni bankkártyával vagy készpénzzel átvételkor. Kérjük, hogy olyan szállítási címet jelöljön meg a megrendelésnél, ahol Ön napközben is elérhető. Kérjük, hogy az adatainál a telefonszámát is adja meg, hogy ha kézbesítés közben bármilyen probléma felmerülne, az MPL felvehesse Önnel a kapcsolatot. Kétszeri kézbesítési kísérlet fog tenni a futár. Első sikertelen kézbesítést követően a kézbesítő telefonon egyeztet a címzettel a második kézbesítési kísérlet időpontjáról és helyéről, vagy kérheti küldeményének postai szolgáltatóhelyen történő átvételét. A címzettek részére fenntartott MPL (Magyar Posta Logisztika) vevőszolgálat elérhetősége: hétfőtől szerdáig és pénteken 08:00-17:00, csütörtökön 08:00-20:00 óráig. Telefon: +36-1 333-7777 (normál tarifával hívható belföldi szám). A vevő köteles a kiszállítás időpontjában a csomag sértetlenségéről megbizonyosodni, és az átvételi elismervényt aláírni. Amennyiben kiszállítás során a csomag átvétele sikertelen, ennek tényéről a szállító értesítést hagy. Az esetleges szállítási késedelem, vagy a megrendelés teljes meghiúsulása a szállításnál felmerülő probléma esetén az Galaktikabolt.hu webáruház üzemeltetőjét kártérítési kötelezettség NEM terheli.

Külföldi házhozszállítás

Külföldi megrendelés esetén a könyvek értékét, a postaköltséget és a banki költséget előre kérjük kifizetni. Ha megfelel Önnek ez a lehetőség, küldje el a kiválasztott könyvek címét e-mailben, az ugyfelszolgalat@galaktika.hu címre. Munkatársunk valamennyi költséget kiszámolja, és elküldi Önnek cégünk bankszámlaszámával és banki adataival együtt. Megrendelt könyveit a Magyar Posta Zrt. rendszerén keresztül juttatjuk el Önhöz, a Magyar Posta Zrt. mindenkori nemzetközi díjtáblázata alapján. (A díjtáblázatok letölthetők a http://www.posta.hu/ oldalról.)

POSTA PONT

Az ország legkiterjedtebb kézbesítési hálózatával állunk rendelkezésére. Rendelését már több mint 2600 Posta Ponton, 185 MOL kúton és 265 Coop PostaPonton is átveheti. A Magyar Posta 2014-től már Csomagautomaták kihelyezésével is hozzájárul ahhoz, hogy minél gyorsabban és egyszerűbben juthasson hozzá webes rendeléseihez. A küldeményt a Galaktikabolt.hu által küldött visszaigazoló e-mailben szereplő a rendelés azonosító számának megadásával veheti át. A vételárat az oldalon barionnal vagy közvetlen banki utalással tudja kiegyenlíteni. Posta Pontra kért kézbesítés esetén a szállítási díj szintén bruttó 990,- Ft/ csomag.

SZEMÉLYES ÁTVÉTEL a Galaktika szerkesztőségében

Ingyenesen átveheti megrendelését szerkesztőségünkben, akár már 1 db könyv esetén is. A csomagot a rendeléstől számított 1 hónapig tartjuk fent! Kérjük, várja meg, amíg megérkezik a tájékoztató e-mail, hogy a csomagja elkészült és átvehető!

Galaktika szerkesztőség

1024 Budapest, Fény utca 2., I/4. 108-as kapucsengő Nyitvatartás: Hétfő – Péntek 10:00-16:00 Fizetési lehetőség: készpénz, bankkártya

V. GARANCIA, SZAVATOSSÁG

Jogos minőségi kifogás esetén az eladó biztosítja a termék cseréjét, de csak abban az esetben, ha a vevő számlával igazolja, hogy a hibás terméket a Galaktikabolt.hu webáruházban vásárolta. Az eladó a megvásárolt termékeket csak abban az esetben cseréli ki, ha azok bizonyítottan hibásak.

V. SZEMÉLYES ADATOK VÉDELME

A résztvevők személyes adatainak felhasználása az Adatvédelmi törvény hatályos szabályozásának értelmében történik. Minden résztvevőnek joga van elérni, helyesbíteni vagy törölni bármely, akár az összes általa megadott információt. A vásárlói fiókot – amennyiben azt a regisztrált felhasználó külön kéri – véglegesen töröljük.

A Galaktikabolt.hu a vásárlók adatait a szerződés teljesítése, és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja, illetve alvállalkozóinak (futárszolgálat) átadja azon adatokat, amelyek a teljesítéshez szükségesek. Az alvállalkozók a webáruház által átadott személyes adatokat semmilyen módon nem jogosultak megőrizni, felhasználni, illetve további személyeknek átadni.

VI. SZERZŐI JOGOK VÉDELME

A Galaktika bolt webáruház kínálatában megjelenített művek egyetlen része sem másolható, formázható, alakítható át vagy továbbítható bármilyen módon és bármilyen eszközzel, akár elektronikus, mechanikus, fénymásolási, hangfelvételi vagy egyéb úton a kiadói jog és szerzői jog tulajdonosával kötött írásos szerződés nélkül. Bármilyen felhasználás, terjesztés vagy fordítás csak a kiadói jog és szerzői jog tulajdonosával kötött írásos szerződés útján törvényszerű.

SZERZŐI JOGI TÖRVÉNY

A biztonság érdekében és a szerzői jogok miatt a megvásárolt és letöltött epub fájlokba bemásolódnak a vásárló adatai. Ezeket a fájlokat csak a tulajdonosuk használhatja és más természetes és jogi személynek nem adhatja át.

Az áruház üzemeltetője Metropolis Media Group Lap- és Könyvkiadó Kft. Székhely: 2427 Újlengyel, Határ út 12. Cégjegyzékszám: 13-09-134615 Adószám: 14051212-2-13 Adatvédelmi nyilatkozat