Galaktika 346

galaktika magazin 346

A Galaktika magazin januári számát Ronil Caine, a Lilian és a Rémteremtő szerzője nyitja, kisregényének befejező része időben visszafelé jelenít meg két különös öngyilkosságot. Keith Roberts, (Gőzkorszak) sárkánymestere a határ őrzését kontrollálja egy rendkívül komplex jövőbeli világban. Alekszej Kalugin idegen bolygóján különös szél fúj, pusztulást hoz mindenkire. Gerardo H. Porcayo kaotikus víziójában egy trauma-elimináló szakember napjai tárulnak fel. Marija Galina MI-terapeutája különös dolgokat tud meg páciensétől egy furcsa bolygóról.

A magyar szerzők közül Nemere István (Elveszettek) idegen fiatalok nem mindennapi vizsgafeladatáról ír, míg Komor Zoltán az arcplasztika egészen új módjáról. A havi retro Alice Brown „Bolygó Teuton” című klasszikusa.

Befejeződik Haui József és Nemere István képregénye, a Titok a kráter mélyén. A Filmrovat a Világok őre című alkotást értékeli. A Szférák zenéje Kool Keith doktor-alteregóját mutatja be. A Tudomány a következő Holdra lépésért folyó versenyt járja körül. Az Obszervatórium a marsi InSight-misszióról számol be. A lapban olvashatók még érdekes írások az önjáró taxiról, az önsötétítő autóablakról, a „legokosabb” okosbögréről, valamint a 21. század legnagyobb orvosi kihívásáról.

Az XL-kiadás Marija Galina „Dagor” című lovecrafti kisregényét és egy elbeszélést („Ganka és a koboldja”) tartalmaz.

A Galaktika 346. számát keresse az újságárusoknál (az XL-változatra pedig továbbra is előfizetőként tehet szert)!

This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„Galaktika 346” értékelése elsőként