A minden idők 100 legjobb SF-regénye közé tartozó kötet több évtizede megjósolta mai világunkat.

Műfaj: regény
Zsáner: Sci-fi
Témakör: Disztópia
Brand: Galaktika Fantasztikus Könyvek
Webshop ár: 20% engedmény a bolti árból!

Cikkszám: 9786155508394 Kategóriák: , Címkék: , , ,

3,990 Ft 3,192 Ft

Leírás

A 20. század elején a statisztikusok azt mondták, a Föld akkori teljes népessége elférne a Wight-szigeten. 1968-ban már csak egy duplaakkora szárazulaton fért volna el mindenki, mondjuk Man szigetén. Mai, több mint 7 milliárd főt számláló emberiségünknek Zanzibár teljes területére lenne szüksége, és még akkor is vizes lenne néhányunk lába.

A 2010-es évek túlnépesedett, társadalmi feszültségekkel teli világában két New York-i fiatalember keresi a helyét. Akaratukon kívül keverednek bele történelemformáló eseményekbe, melyek a bolygó elmaradottabb területeiről kiindulva alapjaiban fogják megrengetni a nemzetközi gazdaság és politika felépítményét, kihatva a Föld minden lakójának életére. És hogy a dolgok tovább bonyolódjanak, az egyik nagyvállalat megalkot egy öntudattal bíró szuperszámítógépet…

John Brunner Hugo- és Brit SF-díjas, monumentális regénye hol kémtörténetre emlékeztet, hol John Dos Passos társadalmi panorámáit idézi, megelőlegezve William Gibson Neurománcát és még tucatnyi, később íródott SF-művet. Jóslatai a megjelenése óta eltelt évtizedek alatt bámulatos számban váltak valóra, az elharapózó iskolai erőszaktól és terrorakcióktól kezdve, Kína szuperhatalommá válásán és az európai országok unióba tömörülésén keresztül, egészen a biotechnológia előretöréséig és az egyneműek kapcsolatának széles körű elfogadásáig. Nem véletlenül válogatták be minden idők 100 legjobb SF-regénye közé.

„Tökéletesre csiszolt disztópia.”
– The Guardian

„Ha ez a könyv kötelező olvasmány lenne minden nemzedék számára, akkor világunk nem jutott volna ilyen kétségbeejtő helyzetbe.”
– Joe Haldeman, az Örök háború szerzője

Visszhang
Megjósolt világunk – Galaktika.hu

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Zanzibár”

Információk

  • Cím : Zanzibár
  • Eredeti cím : Zanzibar
  • Fordító : F. Nagy Piroska
  • Sorozat : Galaktika Fantasztikus Könyvek
  • Oldalszám :
  • ISBN : 978-615-5508-39-4
  • Ár : 3990 Ft

A szerző(k)-ről

John Brunner

John Brunner

Brit sci-fi író, 1934. szeptember 24-én született és 1995. augusztus 26-án,a  Glasgow-ban rendezett World Science Fiction Convention rendezvényen hunyt el. Első regényét 17 évesen írta, de csak 1958-ban lett főállású író. 1968-as regénye, a túlnépesedett világról szóló Stand on Zanzibar 1969-ben Hugo- és BSFA-díjat nyert.  A The Jagged Orbit című alkotása 1970-ban kapta meg a BSFA-díjat.

Wikipedia | SFE