Politikai thrillerbe oltott vitaregény.

Brand : Galaktika Fantasztikus Könyvek
Zsáner : Sci-fi

Webshop ár: 20% engedmény a bolti árból!

2,392 Ft

Termékleírás

Amikor a Terabyte Laboratórium fizikusai, a Nobel-díjas Karl Brohier és a fiatal, lelkes Jeffrey Horton kidolgozták a Ravasz névre keresztelt, fegyverellenes fegyvert, még nem sejtették, mit vesznek ezzel a nyakukba.
Hiába küszöbölték ki azóta a szerkezet mellékhatásait, s tették biztonságosabbá a második prototípust. A Béklyó ugyan már nem idéz elő nem kívánt robbanásokat, csupán ártalmatlanít minden lőfegyvert és bombát, az embert azonban nem lehet ártalmatlanítani. Hiába a kutatók minden jóindulata, ha valami felhasználható gyilkolásra, azt előbb-utóbb be is vetik.

A két szerző politikai thrillerbe oltott vitaregényét láthatóan alapos kutatómunkára építette, és nem fél bátran ütköztetni az egymásnak ellentmondó álláspontokat. A történetből természetesen a kalandok sem maradnak ki, és még az utolsó oldalak is tartogatnak meglepetéseket.

„Clarke és Kube-McDowell nagyon összepasszolnak. Ilyennek kell lennie egy közeljövőben játszódó SF-nek: csavarosnak, elgondolkodtatónak, izgalmasnak és emberinek.”
– Infinity Plus

„A szerzők profi módon sorakoztatják fel az érveket és ellenérveket, sosem az egyszerű, inkább a hiteles választ keresve.”
– Publishers Weekly

 

Visszhang

ekultura.hu

Additional Information

Műfaj

regény

Témakör

Disztópia, Háborús, Mesterséges intelligencia, Robotok

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Tűzszünet 2. – Béklyó”

Információk

  • Szerző(k) : Arthur C. Clarke, Michael Kube-McDowell
  • Cím : Tűzszünet 2. - Béklyó
  • Eredeti cím : The Trigger
  • Fordító : Sohár Anikó
  • Sorozat : Galaktika Fantasztikus Könyvek
  • Oldalszám : 280
  • ISBN : 978-615-5158-57-5
  • Méret (mm) : 125x205
  • Ár : 2990

A szerző(k)-ről

Arthur C. Clarke

Arthur C. Clarke

Az angolszász SF hőskorának egyik nagy klasszikusa. 1917-ben született Angliában, matematikából és fizikából doktorált. Íróként 1946-ban debütált a „Kibúvó” című novellával, de az igazi hírnevet a Stanley Kubrickkal közösen készített 2001. Űrodisszeia hozta meg számára. A ’80-as évek végén egy betegség tolószékbe kényszerítette, és munkabírását is lecsökkentette. Ennek rovására írható, hogy a továbbiakban gyakran vette igénybe szerzőtársak segítségét. Magyarul számos novellája és regénye olvasható. 2008-ban hunyt el.


Wikipedia | Clarke Foundation