Ha nincs többé áram, eljő a világvége.

Műfaj: regény
Zsáner: Sci-fi
Témakör: Disztópia
Brand: Galaktika Fantasztikus Könyvek
Webshop ár: 20% engedmény a bolti árból!

Cikkszám: 9786155508387 Kategóriák: , Címkék: , , , , ,

3,490 Ft 2,792 Ft

Leírás

Vajon mi történne világunkkal, ha egy természeti katasztrófa következtében az emberiség elveszítené legfőbb technikai szövetségesét a mindennapokban, az elektromos áramot? Ondřej Neff maró politikai szatírába oltott világvége-történetében pontosan ez a döbbenetes esemény következik be, és pillanatok alatt gyökeresen rendezi át társadalmunk alapvető hierarchiáját. A cseh szerző pedig mindezt sajátos, közép-kelet-európai szemüvegén keresztül mutatja be. E monumentális, hol groteszk, hol drámai freskó jeleneteiben egy új középkor nem feltétlenül kézzelfogható sötétsége tárul elénk.

Sotetseg_bemutato

Az Európa-díjas szerző e regényét megjelenése évében a legjobb cseh SF-nek szavazták meg, és most végre egy átdolgozott, modernizált változata a magyar olvasókhoz is eljuthat.

Robert Merle Malevilja találkozik Ladislav Fuks műveinek (A hullaégető, Mooshaberné egerei) akasztófahumorával!

 

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Sötétség”

Információk

  • Cím :
  • Eredeti cím :
  • Fordító :
  • Sorozat : Galaktika Fantasztikus Könyvek
  • Oldalszám :
  • ISBN : ISBN 978-615-5508-38-7
  • Ár : 3490

A szerző(k)-ről

Ondřej Neff

Ondřej Neff

1945. június 26-án született író, publicista, jelenleg Prágában él. Első sci-fi elemeket tartalmazó írását (And the Bees Started Swarming /A včely se vyrojily) egy biztosítótársaságnál eltöltött idő és az ott végzett munka ihlette. Jó néhány könyvet fordított angolból (pl. ő William Gibson cseh fordítója), de szerzője számos fotográfiai kézikönyvnek, szívéhez ez utóbbi téma is nagyon közel áll. 1996. április 23-án publikálta az első bejegyzést saját netes napilapján a The Invisible Dog-on, amit néhai kutyája, Gordon tiszteletére nevezett el, aki aznap töltötte volna be a 20. életévét. 1999-ben létrehozta a Digineff.cz elnevezésű, digitális fotográfiával foglalkozó portált, a Digitális Fotó Intézetnek is alapító tagja. A Sötétség című regénye 1998-ban jelent meg Csehországban, ám akkora siker lett, hogy 99-ben újra kiadták. Szereti a filmeket, főként a sci-fi érdekli (a fantasy térhódítását J.R.R. Tolkien számlájára írja), de apjához hasonlóan ő is imádja James Bond karakterét, akit egyik regényébe bele is írt.

Wikipedia | Facebook | Galaktika.hu