Akció!

Savrola

2,990 Ft 990 Ft

A 27 kötetes Nobel-díjas Klasszikusok nyitókötete.

Fordító: Tamás Gábor
Eredeti cím: Savrola
Oldalszám: 256
ISBN: 9789639828667
Brand: Nobel-díjas klasszikusok

Leírás

Sir Winston Churchill egyetlen regénye, igazi kuriózum: disztópia a XIX. századból, a XX. század egyik legnagyobb volumenű államférfijától.

A Savrola – avagy forradalom Laurániában a XIX. században íródott. Ebben a disztópiában az ifjú Churchill olyan képeket és leírásokat vázol a háború és a forradalom, a puccs természetéről, amelyek a XX. században mind-mind megvalósultak.

Még csak huszonhárom éves volt, amikor megírta első és egyetlen regényét, a Savrolát. Bár fikcióról van szó, bizonyos részleteiben kötődik valós eseményekhez, személyekhez, még Churchill családtörténetéhez is. A színhely egy sosem létezett ország, Laurania, ahol egy Antonio Molara nevű diktátor ragadja magához a hatalmat. Az ő ellenfele Savrola, aki az elégedetlenkedők élére áll és kirobbantja a forradalmat. Hamarosan azonban kicsúszik a kezéből az irányítás…

Érdemes kiemelni, hogy a kötet központi nőalakját, Molara feleségét, Lucille-t a szerző édesanyjáról, Lady Randolph Churchillről mintázta.

A Savrola egy diktatúra végnapjainak története. Ugyanakkor olyan eseményeket és helyzeteket vázol fel, melyek a hatalomhoz vezetnek, megmutatva a buktatókat, amiket egy jó vezetőnek el kell kerülnie.

Additional Information

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Savrola”

Érdekelhetnek még…

  • Akció!

    Fekete és fehér – Indiai történetek

    2,990 Ft 990 Ft