Akció!

Pengefutár – Az igazi Blade Runner

A.E. Nourse – W.S. Burroughs: Pengefutár – Az igazi Blade Runner c. sci-fi könyv tartalmából: A 21. századi Amerika egészségügyi rendszere összeomlott, a törvénykezés az ellátást az állampolgárok teljes és végleges sterilizálásához köti, a kórházakban pedig az orvosokat komputerek és robotok váltják föl. Mindezzel a kormányzat a vérengzésbe torkolló Egészséglázadásokra keresett megoldást, de a helyzetet némiképp túlreagálta. A rendszerből kikerültekkel illegalitásba menekült orvosok foglalkoznak csak, akik ha kell, műtenek a konyhaasztalon is. Ám az egészségügyi készleteket a hatóságok szigorúan felügyelik, rendelkezéseik kijátszása csupán alvilági módszerekkel sikerülhet. Billy az ellenálló orvosok köré szerveződött földalatti mozgalom tagja, “szikecsempész”. Az életét kockáztatja azért, hogy mások megmenekülhessenek. A rendszer ellensége ő, mégis az amerikai nép egyik utolsó reménysége.

Brand: Galaktika Fantasztikus Könyvek

2,990 Ft 1,495 Ft

Leírás

A.E. Nourse – W.S. Burroughs: Pengefutár – Az igazi Blade Runner

(sci-fi könyv)

 

Nézze meg a Pengefutár – az igazi Blade Runner c. sci-fi könyv trailerét!

A 21. századi Amerika egészségügyi rendszere összeomlott, a törvénykezés az ellátást az állampolgárok teljes és végleges sterilizálásához köti, a kórházakban pedig az orvosokat komputerek és robotok váltják föl. Mindezzel a kormányzat a vérengzésbe torkolló Egészséglázadásokra keresett megoldást, de a helyzetet némiképp túlreagálta.
A rendszerből kikerültekkel illegalitásba menekült orvosok foglalkoznak csak, akik ha kell, műtenek a konyhaasztalon is. Ám az egészségügyi készleteket a hatóságok szigorúan felügyelik, rendelkezéseik kijátszása csupán alvilági módszerekkel sikerülhet.
Billy az ellenálló orvosok köré szerveződött földalatti mozgalom tagja, “pengefutár”. Az életét kockáztatja azért, hogy mások megmenekülhessenek. A rendszer ellensége ő, mégis az amerikai nép egyik utolsó reménysége.

E könyv utóélete legalább olyan izgalmas, mint maga a történet. Alan E. Nourse 1974-es regényét Hollywood leopciózta, és meg is kezdődtek az előmunkálatok. Az élő legenda William Burroughs egy irodalmi forgatókönyvig jutott, a film azonban sosem készült el. A forgatókönyv végül Ridley Scott kezébe került, akinek nagyon megtetszett a cím, így megvásárolta a jogokat… hogy egy egészen más filmet készíthessen el, a Szárnyas fejvadászt. Kötetünk az eredeti regényt és az irodalmi forgatókönyvet egyaránt tartalmazza, valódi csemegével szolgálva mind az irodalom, mind a film szerelmeseinek.

Site Map

Olvass bele:
Alan E. Nourse: Pengefutár – Az igazi Blade Runner

Olvassa el Nourse – Burroughs “Pengefutár – Az igazi Blade Runner” c. sci-fi könyvének ismertetőjét.

intergalaktika.hu

ekultura.hu

unitmagazin.hu

geekz.blog.hu

life-style.hu

FictionKult.hu

Additional Information

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Pengefutár – Az igazi Blade Runner”

Információk

  • Cím : Pengefutár - Az igazi Blade Runner
  • Eredeti cím : The Bladerunner
  • Fordító : Tamás Dénes
  • Sorozat : Galaktika Fantasztikus Könyvek
  • Oldalszám : 288
  • ISBN : 978-963-9828-53-7
  • Ár : 2990

A szerző(k)-ről

Alan E. Nourse

Alan E. Nourse

1928-ban született amerikai SF-író. Egyetemista korában kezdett írni, hogy finanszírozza orvosi tanulmányait. Első elbeszélése az Astounding magazinban jelent meg, 1951-ben. Kezdetben ifjúsági regényeket írt, tele űrcsatákkal és idegenekkel, majd Star Surgeon című, 1960-as művébe belopta kicsit civil szakmáját is, hiszen ebben a Föld a galaxis kórházközpontjaként szolgál. 1974-es regényének, a The Bladerunnernek – amely szintén orvosi témájú – vásárolta meg a címét Ridley Scott világhírűvé vált Dick-adaptációjához, a Szárnyas fejvadászhoz. Nourse 1992-ben hunyt el.