Akció!

Örök háború

Az SF amerikai nagymesterének Hugo- és Nebula-díjas regénye.

Brand: Galaktika Fantasztikus Könyvek
Zsáner: Sci-fi

Cikkszám: 9786155158117 Kategóriák: , Címkék: , , , , ,

2,990 Ft 1,490 Ft

Leírás

Regény azokról, akiknek a békében sincs semmijük, csak az örök háború.

William Mandella csak túl akarta élni ezt a háborút. Nem kitűnni, kiemelkedni vágyott, csupán épségben hazatérni a Földre. Egy olyan Földre, amely távolléte alatt szinte fölfoghatatlanul megváltozott, hiszen a néhány hónapos bevetési idő otthon – átkozott einsteini relativitás! – évszázadok múlását jelentette!

A háborút ugyanis a csillagközi űrben vívja az emberiség egy kiismerhetetlen és legyőzhetetlen ellenséggel szemben, s már az is valóságos tortúra, amíg valaki eljut a csataterekig. Ha pedig dacolva önnön esélytelenségével sikerül életben maradnia, minden megpróbáltatások legkegyetlenebbike vár rá: beilleszkedni egy olyan otthoni létezésbe, mely idegenebb a legtávolabbi bolygók világánál is.

Joe Haldeman voltaképp a vietnami háború intő freskóját festi meg, galaktikus léptékekre nagyítva. A szereplők azonban így is azok az egyszerű emberek maradnak, akik hazájuk hívó szavát követve fogtak fegyvert, hogy aztán hatalmi játszmák bábjaivá váljanak, és a rendszer végül kifacsarva, hasznavehetetlenné téve elhajítsa őket.

A regény nem egyszerűen egy űrháborús opus, hanem az emberi lélek és természet tükre is. Mi történik egy emberben két év értelmetlennek tűnő harc közben? Hogyan reagál arra, amikor hazatérve nem hősként fogadják, hanem koloncként? Olyan kérdéseket vet fel vitaindítón, mint a születésszabályozásként államilag reklámozott homoszexualitás, a népességszabályozás, a szabad fegyverviselés, a katona helye egy békés társadalomban – ezek pedig nem a jövő, sokkal inkább már a mi jelenünk témái!

Joe Haldeman Örök háború című regényének új kiadása több egy egyszerű új kiadásnál. A szerző regényét többször átdolgozta, a jelen magyar változat a legfrissebb, immár végleges változat szövegét követi. Ennek megfelelően az eredeti magyar fordítást, ami 15 évvel ezelőtt jelent meg, jelentős mértékben át kellett dolgozni, kiegészíteni.

A szerző kettős előszava magyarázza a változtatások szükségszerűségét, a könyv végén pedig egy speciális függelék tartalmazza a regény legalaposabban átírt szegmensének korábbi verzióját.Nem véletlen tehát, hogy a könyv borítóján a DVD-kről megszokott szlogen hirdeti: “Rendezői” változat – extrákkal!

„Azt mondani, hogy az Örök háború a legjobb SF háborús regény, majdhogynem sértés szerintem. Minden zseniális jövőbelátása mellett ez a könyv egyben az irodalom egészének legszebb, legmegrázóbb háborús történetei közé tartozik.”

–William Gibson

„Ha létezne egy Fort Knox SF-íróknak, Joe Haldemant feltétlenül ott kéne őriznünk nemzetünk legféltettebb kincsei között.”

–Stephen King

 

Visszhang

ekultura.hu

Additional Information

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Örök háború”

Információk

  • Cím : Örök háború
  • Eredeti cím : Th forever war
  • Fordító : Hoppán Eszter
  • Sorozat : Galaktika Fantasztikus Könyvek
  • Oldalszám : 344
  • ISBN : 978-615-5158-11-7
  • Ár : 2990

A szerző(k)-ről

Joe Haldeman

Joe Haldeman

A fizikus és csillagász végzettségű amerikai szerző 1943-ban született, később megjárta a vietnami háborút is, ahol súlyosan megsebesült. Harctéri élményei azóta is befolyásolják témaválasztását, erre a legjellemzőbb példa a magyarul is megjelent Örök háború című regény, mely világszerte számos díjat nyert el. Nemrégiben visszatért leghíresebb művéhez, előbb egy tematikus (Örök béke), majd egy direkt folytatást (Forever Free) írva hozzá.


Wikipedia | Honlap | Facebook