MetaGalaktika 12 – Argentína

2,990 Ft

Az argentin SF legjava

Műfaj: novellák
ISBN: 9786155508868
Zsáner: Sci-fi
Galaktika: MetaGalaktika
Cikkszám: 9786155508868 Címkék: , , ,

Leírás

A Galaktikánál több évtizedes hagyomány, hogy a havonta megjelenő magazin és számos könyv mellett tematikus különkiadásokkal is szoktunk jelentkezni. Ezek egyike a MetaGalaktika sorozat, amely az utóbbi években egy-egy ország fantasztikus irodalmának legjavát mutatta be.

Az argentin fantasztikus irodalom jóformán fehér folt a zsáner rajongóinak térképén. Annyi talán még eszünkbe jut, hogy ez az ország adta nekünk Jorge Luis Borgest, Adolfo Bioy Casarest és Julio Cortázart, de ők, bármennyire nagy formátumú írók is, már a múlt. Milyen lehet Argentína fantasztikuma mostanság? Milyen kérdések foglalkoztatják az ottani szerzőket? Vajon van élet a mágikus realizmuson túl? Hogyan képzelik el ők a jövőt? Derűlátóak, vagy épp ellenkezőleg…?

Reméljük, rajtunk kívül is sok a kíváncsi olvasó, mert mi most elővettük leghatalmasabb nagyítónkat, és bekukkantottunk a dél-amerikai kontinens szívébe. E borítók között 200 oldalon egzotikus álmok és lidércnyomások kavarognak, kalandok és gondolatok várnak arra, hogy minden érdeklődő megismerkedjen velük. Tizenhét novella, egy tanulmány, képregény, csupa-csupa új íz, vibráló szín, csábító aroma és titokzatos suttogás. Argentína, az ezüst és a tűz földje – ahogy csak az írók láttathatják.

Szerzőink:

Jorge Luis Borges * Eduardo Goligorsky * Fernando Sorrentino * Rogelio Ramos Signes * Angélica Gorodischer * Claudia de Bella * Ana María Shua * Leonardo Killian * Carlos Gardini * Sergio Gaut vel Hartman * Fabián César Casas * Néstor Darío Figueiras * Daniel Alcoba * Daniel Antokoletz * Daniel Frini * Héctor Ranea * Patricio G. Bazán

A kiadvány olvasóink támogatásával jelenhetett meg. Köszönjük!

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “MetaGalaktika 12 – Argentína”