Melchior és a hóhér lánya

A Melchior-sorozat harmadik része.

Műfaj: regény
Brand: Metropolis Könyvek
Webshop ár: 20% engedmény a bolti árból!

Cikkszám: 9786155508769 Kategóriák: , Címkék: , , , ,

3,490 Ft 2,792 Ft

Leírás

Tallinn, anno Domini 1422. Melchior, a patikárius ezúttal két helybéli nő rejtélyes ügyeibe keveredik bele. Egyikük a hóhér fiatal lánya, Wibeke Bose, a másik egy gazdag kereskedőfeleség, Else Werdynchusen. Mindketten a városi társadalom perifériájára szorultak: az első apja foglalkozása miatt, a második pedig azért, mert külhoni származású, és nő létére szokatlanul erélyes. A két nőt egy titokzatos fiatalember, Steffen személye köti össze, akit egy őt ért támadás után Wibeke ápol, és aki később Else asszony házába kerül. A férfi sérülése következtében emlékezetkiesésben szenved, sem a saját nevét nem tudja, sem azt, miért jött Tallinnba. És nem emlékszik ellensége kilétére sem, noha az árnyékként követi, és kíméletlenül végez mindenkivel, akinek birtokába kerülhetett Steffen titka. Melchior azonban ismét nyomozni kezd, és a láthatatlan gyilkos nyomába ered…

Az észt szerző történelmi krimisorozata immár világszerte egyre népszerűbb, első két részét angolra is lefordították. Mi most a harmadik izgalmas kalandot adjuk a magyar olvasók kezébe.

Fotók
Fényképek a 2016. június 9-i budapesti könyvbemutatóról, amelyen a szerző is jelen volt.

Interjú

 

 

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Melchior és a hóhér lánya”

Információk

  • Cím : Melchior és a hóhér lánya
  • Eredeti cím : Apteeker Melchior ja timuka tütar
  • Fordító : Rácz Nóra
  • Sorozat : Metropolis Könyvek
  • Oldalszám : 352
  • ISBN : 978-615-5508-76-9
  • Ár : 3490

A szerző(k)-ről

Indrek Hargla

Indrek Hargla

Észt író, valódi neve Indrek Sootak, 1970-ben született. Hargla néven 1998-ban kezdett publikálni. Első elbeszélése, a „Déjà-vu” az Algernon nevű online irodalmi magazinban jelent meg, és az eredeti megközelítésű időutazós sztori rögtön feltűnést keltett. 2000-ben már önálló novelláskötete látott napvilágot, egy évvel később pedig egy regény következett. Számos alkalommal nyerte el az észt Stalker-díjat, és művei egyre előkelőbb helyeket értek el a sikerlistákon. Népszerűsége tovább nőtt, amikor 2010-ben útjára indította történelmikrimi-sorozatát a középkori Tallinn Melchior nevű patikáriusáról.


Facebook