Akció!

Lenni vagy nem lenni

Az ausztrál irodalom többszörösen díjnyertes fenegyerekének SF- regénye.

Brand: Galaktika Fantasztikus Könyvek
Zsáner: Sci-fi
Témakör: Űropera

Cikkszám: 9789639828476 Kategóriák: , Címkék: , , , , ,

2,990 Ft 1,495 Ft

Leírás

A távoli jövő számunkra már teljességgel idegen világában elképesztő technikai szinten élnek egymás mellett természetes és mesterséges lények, hexkapukon át közlekednek a bolygók, csillagok közt, és kedvükre alakítják környezetüket. Az aszteroidák birodalma azonban egészen más: szinte feudális viszonyok uralkodnak, s lakói elzárkóznak minden kapcsolat elől a gépi létformákkal és a fejlett technikával egyaránt.

Amikor Orwen Cima nagyúrnak, egy kisbolygó teljhatalmú vezetőjének fia, Telmah a Földre érkezik, az MI-k testet adnak Ratiónak, az addig anyagtalan komputertudatnak, hogy barátkozzon össze a fiúval, és tájékoztassa a gépeket szándékairól, minden lépéséről.
Visszatérve a Psziché aszteroidára, a furcsa pár udvari intrikák közepébe csöppen, melyeknek megoldása nem hagyja hidegen a máskülönben higgadt, számítóan kiszámított mesterséges intellektusokat sem.

Damien Broderick fejtetőre állítja mind az SF-ről, mind pedig a regény műfajáról kialakult elképzeléseinket. Mintha futurisztikus Shakespeare-t olvasnánk, de királydrámáit komédiába oltva, tele nyelvi leleménnyel és váratlan csavarral.

 

Visszhang

acélpatkány SF-blogja

locutus blogja

ekultura.hu

Additional Information

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Lenni vagy nem lenni”

Információk

  • Cím : Lenni vagy nem lenni
  • Eredeti cím : The White Abacus
  • Fordító : Galambos Dalma
  • Sorozat : Galaktika Fantasztikus Könyvek
  • Oldalszám : 336
  • ISBN : 978-963-9828-47-6
  • Ár : 2990

A szerző(k)-ről

Damien Broderick

Damien Broderick

Ausztrál író, szerkesztő, 1944-ben született. Az SF-fel a 60-as évek elején, egyetemista korában kezdett ismerkedni, első saját írása 1964-ben jelent meg a New Writings in SF 1 antológiában. Egy esztendővel később már novelláskötete látott napvilágot, majd következett az első regény 1970-ben (Sorcerer’s World). 1976 óta szerkeszt. Magyarul eddig egy novellája jelent meg egy szépirodalmi antológiában, 1977-ben, valamint a Lenni vagy nem lenni című regény, egy merész, kísérletező Hamlet-átirat 2010-ben.