Akció!

Lélekhullám

2,990 Ft 690 Ft

Robert J. Sawyer Nebula- díjas regénye.

Oldalszám: 376
Fordító: Császár László
ISBN: 978-963-9828-96-4
Eredeti cím: The Terminal Experiment
Brand: Galaktika Fantasztikus Könyvek
Zsáner: Sci-fi

Leírás

Peter Hobson egy fiatalkori trauma hatására megszállottan dolgozik egy olyan berendezésen, amelynek segítségével egyértelműen megállapítható az ember halálának pontos pillanata. Kísérletei során sikerül megfigyelnie, hogy a biológiai élet véget értével az agyból alig érzékelhető elektromos energia távozik. Ezt elnevezi „lélekhullám”-nak, és kutatásai új célpontjaként a halál utáni élet lehetősége felé fordul.

Legjobb barátjával, a számítástechnikai zsenivel közösen szimulált komputeres másolatot készítenek Peter tudatáról, majd kis módosításokkal három példányban lemásolják. Az újabb kísérletekkel azt próbálja bizonyítani, hogy az ember lényének létezik egy halhatatlan része, mely a testtől függetlenül képes örökké élni. A három szimulált tudat azonban csakhamar megtalálja a kiutat a zárt, szigorúan ellenőrzött számítógépes környezetből, és birtokba veszi az internetet. Nem sokkal később pedig szaporodni kezdenek a titokzatos halálesetek. Vajon kideríthető-e, melyik tudatmásolat felelős a történtekért, de ami még fontosabb, visszazárható-e az elszabadult, halhatatlan szellem a palackba?

A kanadai sikerszerző kötete komoly tudomány- és vallásfilozófiai kérdésekre keresi a választ, de emellett egy pillanatra sem felejt el izgalmas kriminek maradni.

„A modern technothriller elemeit keveri egy precízen megalkotott közeljövő képével… Ez egy fontos könyv.”

–Nancy Kress

„Sawyer a legalapvetőbb emberi kérdéseket feszegeti regényével, és miközben elgondolkodtat minket azon, kik vagyunk és merre tartunk, azt is elmagyarázza, hol tartunk utunkon egész pontosan.”

–National Post

ekultura.hu

Additional Information

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Lélekhullám”

Érdekelhetnek még…

  • Akció! FlashForward - A jövő emlékei

    FlashForward – A jövő emlékei

    2,990 Ft 1,490 Ft