Akció!

Cory Doctorow regénye 2009-ben elnyerte a John W. Campbell-emlékdíjat, valamint a Prometheus- és a Sunburst-díjat is.

Brand: Galaktika Fantasztikus Könyvek
Témakör: Disztópia

Cikkszám: 9789639828483 Kategóriák: , Címkék: , , , , ,

2,990 Ft 1,490 Ft

Leírás

Marcus Yallow (nicknevén: w1n5t0n) a haverokkal ellóg a suliból, egy kis offline kincsvadászatra San Francisco utcáin. Aztán egyszer csak megrázkódik a föld a talpuk alatt, és szirénák valóságos koncertje hirdeti, hogy valami nagyon komoly dolog történt. Első riadalmukban egy metróalagútba menekülnek, onnan viszont egyenesen a Nemzetbiztonsági Hivatal ölelő karjaiba futnak.

A terroristagyanús elemeknek bélyegzett tinikből napokon keresztül próbálják kiszedni a paranoiás hivatalnokok, milyen céllal robbantottak, és ők hiába tiltakoznak. Végül aztán hármukat elengedik, de negyedik, sebesült társuk nem kerül elő. Az átélt szörnyűségek hatására Marcusban megkérdőjeleződik, ki is az igazi ellenség, és kitől kell leginkább féltenie az otthonát. Számítógépe és az internet segítségével passzív ellenállási mozgalom szervezésébe kezd, hogy megtörje Nagy Testvér hatalmát.

A többszörösen díjnyertes kanadai szerző mintha önmaga idealizált mását írta volna bele ebbe a regénybe, hiszen népszerű blogger, az alternatív netes kultúra elszánt terjesztője.

„Doctorow könyve elmossa a határt a már létező és a lehetséges technológiák közt, egy igazi techno-forradalmat bemutatva.”
–Booklist

„Egy új nemzedék 1984-e: riasztó pillantás a jövőnkbe… vagy a jelenünkbe?”
–Kirkus Reviews

„A jól megírt párbeszédek mellett a regény abban is eligazít, hogyan téveszthetjük meg az egész életünket behálózó megfigyelőrendszereket.”
–Publishers Weekly

„Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a csodálatos és fontos könyvet. Remélem, minél több fiatal kezébe jut el, hogy terjessze az egészséges kételkedés eszméjét.”
–Neil Gaiman

„Doctorow annyira kortárs, hogy az már fáj.”
–William Gibson

 

Visszhang

geekz.blog.hu

ekultura.hu

 

Additional Information

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Kis testvér”

Információk

  • Cím : Kis testvér
  • Eredeti cím : Little Brother
  • Fordító : Csörgő Norbert
  • Sorozat : Galaktika Fantasztikus Könyvek
  • Oldalszám : 384
  • ISBN : 978-963-9828-48-3
  • Ár : 2990

A szerző(k)-ről

Cory Doctorow

Cory Doctorow

Kanadai újságíró, blogger, SF-író. 1971-ben született, irodalmi karrierje pedig 1990-ben indult, amikor az On Spec magazin leközölte egy rövid novelláját. Az évtized végén már a Science Fiction Age-ben és az Asimov’sban jelentek meg írásai. 2000-ben elnyerte a legjobb új szerzőnek járó Campbell-díjat. Regénnyel először 2003-ban állt olvasói elé (Down and Out in the Magic Kingdom), ez elnyerte a Locus magazin közönségdíját, és Nebulára is jelölték.


Wikipédia | Honlap | Twitter