Galaktika 321

1,190 Ft

A Galaktika magazin 2016. decemberi száma.

ISBN:
Cikkszám: 24301816321 Kategóriák: , Címkék: , , ,

Leírás

A Galaktika magazin decemberi számát James Patrick Kelly írásának első része nyitja: egy olyan világba csöppenünk, ahonnan eltűntek a férfiak. Keith Roberts szentestéje a Két Birodalom kereszttüzében egyaránt tartogat politikai és magánéleti intrikákat. Alekszandr Gyagyiscsev beszámolójában a S.T.A.L.K.E.R. Zónája egy napra magára marad.

A magyar szerzők karácsonyi témákat variálnak: Benedek Szabolcs egy nem mindennapi kívánságot vált valóra, Lovas Lajos, a Törzsszövetség szerzője „befűt” a Mikulásnak, Molnár Csaba (A széttört idő legendája) zsákos embere új értelmet ad egy legendának.

A megújult havi retro Owen Oliver „Fényjárvány” című novellája: a megjelenő titokzatos fények küldetése ismeretlen.

Interjú Erdész Róberttel: irodalomról, zenéről, sci-firől beszélgettünk, különös tekintettel egy kialakuló, új típusú mesterséges intelligenciára.

A képregény Arthur C. Clarke (2001. Űrodisszeia, A gyermekkor vége, Bölcső) „A csillag” című elbeszélésének adaptációja. A Kapcsolatfelvétel a 2016-os barcelonai Euroconról számol be. A Filmrovat a Zsivány Egyesre várva elemzi a Star Wars-hagyomány újjáéledését és/vagy saját útjait.

A tudományos főanyag a „Mi hiányzik az űrkutatáshoz?” kérdését járja körül. A lapban olvashatók még érdekes írások különböző robotokról (orosz határőrrobot; tenger alatti vadászrobot; illetve Jibo, a házi kedvenc), autók okoseszközeiről, valamint arról, kell-e az emberiségnek az atomreaktor. Az Obszervatóriumban az űrbányászat jogi problémái merülnek fel, a VR Labbal pedig belépünk egy másik dimenzióba.

Az XL-kiadás egy kisregényt és két rövidebb novellát tartalmaz: Perry Rhodan és társai újabb izgalmas kalandjait közöljük.

 

Additional Information

Weight 0.15 kg

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Galaktika 321”

Érdekelhetnek még…

  • Galaktika Klub Gyémántkártya

    27,000 Ft
  • Galaktika Klub Platinakártya

    12,000 Ft