Galaktika 305XL

2,490 Ft

A Galaktika magazin 2015. augusztusi számának XL változata.

ISBN:
Cikkszám: 3050133243017 Kategória: Címkék: , , ,

Leírás

A Galaktika magazin augusztusi számát Vaszilij Golovacsov novellájának befejező része nyitja, melyben továbbra is fennáll a gigászi aszteroida veszélye. Elizabeth Bear és Sarah Monette élő űrhajója, akárhogy irányítják, mégis a Nagy Semmi felé törekszik. Jack C. Haldeman II írásában az új adóelosztó rendszerrel az általános közjó állapota valósulhat meg az emberiség számára. Vandana Singh „Feledés”-e egy galaktikus nyomozás és bosszú históriája. Dmitrij Kalinyin novellájában egy fura lény beszél egy stalker bekebelezéséről. Robert Sheckley a pszi-képességűek működéséről bizonyítja be, hogy a használati útmutatójuk félrevezető. A havi retro Dean Whitlock „Egymillió dollárt érő találat” című novelláját eleveníti fel. A magyar szerzők közül Szélesi Sándor (A BEAVATÁS SZERTARTÁSA) egy beszélgetést jelenít meg egy háromszázmillió fényévnyire lévő galaxishalmaz apropóján, Szilvási György pedig egy nem mindennapi pankráció keretében a szabad küzdelemről elmélkedik.

Rendhagyó módon egyperces képregények váltják egymást a többi írás közé beillesztve. A szférák zenéje a számítógépes játékok muzsikájának rejtelmeibe ad bepillantást. A Kapcsolatfelvétel az SF szakosztály évadzáró előadásáról, a MondoConról és a III. S.T.A.L.K.E.R.-maratonról számol be. A filmrovat az új Star Wars-filmgenerációról oszt meg kulisszatitkokat.

A tudományos főanyag a radioaktív hulladék tárolásával kapcsolatban tesz fel alapvető kérdéseket. A lapban olvashatók még érdekes írások a bringaradarról, egy kőművesrobotról, kerékpáros lézerjelzésekről, okospalackról, valamint a digitális középkor rémhíréről.

Az XL-kiadás Andy Duncan és Ellen Klages Wakulla Springs című kisregényét tartalmazza, ezenkívül a két szerző 1-1 saját novelláját.

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Galaktika 305XL”