Galaktika 295XL

Galaktika 295XL

Galaktika: galaktikaxl

Cikkszám: 2950133243011 Kategória: Címkék: , , , , ,

2,490 Ft

Leírás

Galaktika 295XL – A Galaktika XL tizenhetedik száma

A Galaktika magazin októberi számát Dale Bailey művének befejező része nyitja, melyben egy művészcsoport öngyilkos partikon várja a világvégét. Robert Moore Williams SF-történeti gyöngyszeme a robotok hazatérését dolgozza fel. Neil Gaiman (27 KÉPTELEN TÖRTÉNET) írása egymás után helyezett válaszokból épül fel, egy titokzatos narancssárga lény eredetét kutatva. Kij Johnson meséje a hóasszonyról a boldogság lehetőségét keresi. Karen Joy Fowler utópiája „a világ maga a színház” ismerős tételét bizonyítja. Jack McDevitt (EMLÉKMŰ A CSILLAGOKBAN) „Valkűr”-je egy titokzatos találkozást villant fel. Mary Rickert művében a nők megváltozott szerepbe kerülnek, rendkívül komoly következményekkel szembenézve. A magyar szerzők közül Baka L. Patrik a Római Birodalom jövőjének egyik alternatíváját írja meg; míg Fritsi Péter a világban jelen lévő mágiáról beszél. A havi retro Brian Aldiss (SZUPERÁLLAM) „Újonnan érkezők, régi ismerősök” című novelláját eleveníti fel.

Nem csak fekete-fehér… címmel egy magyar stalker naplójába pillanthatnak bele, és a Stalker-pályázat eredményeit is megtekinthetik. A Galaktika a nagyvilágban következő állomása: a Star Wars forgatási helyszínei Tunéziában. Grant Morrison és Cameron Stewart Tengeri Chico című képregényének második részét olvashatják ebben a számban. A szférák zenéje egy magyar zenekar, a Képzelt Város „fantasztikus” muzsikáját elemzi. A Kapcsolatfelvétel Mandics György és M. Veress Zsuzsanna „Vasvilágai”-ról számol be. A filmrovat olyan alkotások közül válogat, melyekben a világűr válik ellenséggé.

A tudományos főanyag a Föld magjának titkairól szól. A lapban olvashatók még érdekes írások világító fákról, óceáni hőerőművekről, marsi otthonról, valamint a Riemann-felületről.

Az XL-kiadás Kage Baker A karmazsin kémnő című kisregényét és „Kábelbarátok” című novelláját tartalmazza, ezenkívül Frank M. Robinsonra emlékezünk egyik művével: „Élet a senki korában”.

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Galaktika 295XL”