Galaktika 294

990 Ft

Galaktika 294

ISBN:
Galaktika: galaktika
Cikkszám: 24301814294 Kategória: Címkék: , , , , ,

Leírás

Galaktika 294, a Galaktika magazin 2014 szeptemberi lapszáma

A Galaktika magazin szeptemberi számát Dale Bailey kisregényének első része nyitja, melyben egy művészcsoport öngyilkos partikon várja a világvégét. Carrie Vaughn írása szerint a mértékletesség a legfontosabb elv egy rendkívül szabályozott világban. Margaret Atwood villámnovellája a szavak teremtő erejének és a névadás komoly tétjének példázata. Sarah Langan antiutópiájában a küzdelem ereje a legfőbb érték. Arthur C. Clarke (TŰZSZÜNET, FÖLDFÉNY) egy kalandos és felejthetetlen marsi utazást dolgoz fel. Genevieve Valentine a lázadás lehetőségét villantja fel egy hamis, de működőképesnek látszó rendszerben. Vylar Kaftan civilizációs „társasjátéka” izgalmas perceket tartogat. A magyar szerzők közül Antal József (JUSTITIA) egy robot vallomását adja közre; míg Jobbágy Tibor „Aréná”-jában a harc legfontosabb eszköze az ellenség megismerése. A havi retro Bob Shaw „Játékország sötét éjszakája” című novelláját eleveníti fel.

Grant Morrison és Cameron Stewart „Tengeri Chico” című képregényének első részét olvashatják ebben a számban. A magyar gőzpunk közösség tagjaival készült interjú egy rendkívül színes szubkultúrát mutat be. A szférák zenéje a Five Year Mission zenekar „fantasztikus” muzsikáját elemzi. A Kapcsolatfelvétel a Szefantor-táborról számol be. A filmrovat a Vexille technovilágának útvesztőibe kalauzol.

A tudományos főanyag a bennünk élő gonosz kérdését járja körül. A lapban olvashatók még érdekes írások az elektromos autókról, a hidrogénhajtású megfigyelő repülőről, szalonnahajtású motorról, mesélő lámpáról, valamint a mókuskerék mosógépről.

Az XL-kiadás A. C. Crispin Star Trek-történeteit tartalmazza: Az Örökkévalóság Őrzőjének előzmény-regényét (Egy fiú az Örökkévalóságnak) és az „Utolsó szavak” című novellát.

Additional Information

Weight 0.15 kg

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Galaktika 294”