Galaktika 292

990 Ft

Galaktika 292

ISBN:
Galaktika: galaktika

Leírás

Galaktika 292, a Galaktika magazin 2014 júliusi lapszáma

A Galaktika magazin júliusi számát Dušan Fabian kafkai ihletésű művének első része nyitja. Egy interjúval folytatódik, melyben a jövő energiájának lehetőségeként a fúziós erőművekről lesz szó. Lynn Venable írása egy ember életének tragédiáját állítja középpontjába, mely sokkal elkeserítőbb, mint a világméretű pusztulás. Michael Swanwick egy kisfiú és egy madárijesztő különös találkozását mutatja be. Jane Yolen, a Csipkerózsa szerzője a Fa Asszonyának misztikus történetét dolgozza fel. Nancy A. Collins egy titkos küldetésben részt vevő kislány nem mindennapi életét tárja fel. Robert F. Young egy színész létének kiteljesedését paradox történetbe ágyazza. A magyar szerzők közül Toochee egy rendkívül különös gyilkosság előkészítésébe és lebonyolításába avat be, míg Márki István egy fizikussal kapcsolatos vallomások egymásutánját adja közre. A havi retro D. C. Poyer „Három katona” című novelláját eleveníti fel, melyben az emberi faj három igen eltérő kultúrájának harcosait küldik egy totális háborúba.

Fekete Imre és Kiss Ferenc Kutyaszív című képregényének első része olvasható ebben a számban. A szférák zenéje az Arcade Fire zenekar „fantasztikus” muzsikáját elemzi. A Kapcsolatfelvétel az Írószövetség SF Szakosztályának májusi és júniusi előadásáról számol be. A filmrovat egy japán űropera színes világába kalauzol. A tudományos főanyag az emlékek manipulálhatóságának kérdéseit járja körül. A lapban olvashatók még érdekes írások okos grillsütőről, méhsejt alakú lakóparkról, olajmágnesről, a Fly Citycopterről, valamint egy PET-palackból ruhákat készítő gépről.

Az XL-kiadás John Varley rendkívül izgalmas kisregényeit és novelláit tartalmazza, érdekes jövőbeli kolóniákat és társadalmi modelleket felvillantva.

Additional Information

Weight 0.15 kg

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Galaktika 292”