Galaktika 291

990 Ft

Galaktika 291

ISBN:
Galaktika: galaktika

Leírás

Galaktika 291, a Galaktika magazin 2014 júniusi lapszáma

A Galaktika magazin júniusi számában Paolo Bacigalupi egy szennyvízzel elárasztott világ kapcsán arra hívja fel a figyelmet, hogy nézzük mindig a dolgok jó oldalát. Philip José Farmer írása a szerelemről szól, azaz magától értetődően a gyűlöletről is. Rudy Rucker egy földönkívüli üzenetről és az erre lehetséges földi válaszról elmélkedik. Alfred Bester novellája a Föld legvégső háborújáról tudósít. Tanith Lee „A fegyvernök meséjét” írja meg egy különös átváltozásról. A magyar szerzők közül Antal József (JUSTITIA) egy űrvámpírral kapcsolatos, fura eseményt dolgoz fel, míg Csejk Miklós egy kapszulába zárt programozó vallomásait adja közre. A havi retro Jack McDevitt (TŰZMADÁR és az ALEX BENEDICT-sorozat többi darabja) novelláját eleveníti fel, melyben egy titokzatos adathordozó különös rejtjeleinek megfejtése áll a középpontban.

Kiss Ferenc és Vass Mihály Lőrincz L. László művéből adaptált képregényének befejező részét olvashatják ebben a számban. A szférák zenéje címmel új rovat indult, mely a zene és a sci-fi kapcsolatát mutatja be egy konkrét példán keresztül. A Kapcsolatfelvétel a tavaszi MondoConról és az Írószövetség SF-szakosztályának aktuális előadásáról számol be. A filmrovat a Világok harca színpadi változatának színes világába kalauzol.

A tudományos főanyag hazánk klímájának jelenlegi kérdéseit járja körül, kitekintve a múltbeli állapotokra. A lapban olvashatók még érdekes írások az okos légkondiról, akváriummal egybeépített kiskertről, az autók nélküli város lehetőségéről, valamint egy különleges kiállításról.

Az XL-kiadás Marc Cerasini izgalmas regényét tartalmazza Godzilla visszatéréséről.

Additional Information

Weight 0.15 kg

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Galaktika 291”