Galaktika 287

Galaktika 287

Galaktika: galaktika

990 Ft

Leírás

Galaktika 287, a Galaktika magazin 2014 februári lapszáma

A Galaktika magazin februári számában az irodalmi Nobel-díjas Doris Lessingre emlékezünk „Jelentés a fenyegetett városról” című hosszabb elbeszélésével. Richard Matheson műve az emberi kitartás példázata, két ember és egy robot különös kapcsolatát villantja fel. Nnedi Okorafor írásában egy nő szembeszáll a nigériai kultúra egyik tiltásával, így ő lesz a Pálmabetyár. Helena Bell egy beteg ember levelét adja közre, melyet saját robotjának írt, benne az instrukciókat észrevétlenül váltják fel az érzelmi megnyilvánulások. A magyar szerzők közül Lőrinczy Judit titokzatos novellája egy házaspár tragikus történetét mutatja be, míg Fritsi Péter egy végletesen megosztott világ működését tárja fel. A havi retro Mary Caraker elbeszélését eleveníti fel, melynek középpontjában egy pályakezdő tanárnő emberfeletti küzdelme áll egy tőle teljesen idegen kultúra megismerésével.

Az Iron Sky című film képregény-előzményének (Rossz Hold) befejező részét olvashatják ebben a számban. A Kapcsolatfelvétel a januári interjút fejezi be, mely a Gyűrűk Ura Cosplay Club két tagjával készült. A filmrovat a február 20-án induló új sorozatról, az Emberi tényezőről számol be. A tudományos főanyag az agyátültetés témáját járja körül. A lapban olvashatók még érdekes írások elektromos papírrepülőről, lábra öntött cipőről, földhajóról, kutya-chatről, Bluetooth-sapkáról, valamint a Sci-fi instrumentum című kiállításról.

Az XL-kiadásban James Patrick Kelly Nebula-díjas kisregénye (Tűz) és két novellája olvasható. Az illusztrációkat Antal József készítette.

Additional Information

Weight 0.15 kg

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Galaktika 287”